Hyppää sisältöön

Herätys: Trump-kriitikko hävisi esivaalit | Elokuusta on tulossa suosittu lomakuukausi | Sähköautojen latauslaitteista tuli hittituote

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Donald Trumpin kannattajat osoittivat 14. elokuuta mieltään Bedminsterissä Trumpin golf-klubin ulkopuolella. Kuva: AOP

Trumpin varjo vahvistuu Yhdysvaltain välivaalien yllä

Yhdysvalloissa entinen presidentti Donald Trump dominoi yhä politiikan suuntaa. Tiistaina Trumpin kriitikoksi profiloitunut republikaanien kongressiedustaja Liz Cheney hävisi Wyomingin osavaltiossa esivaalit Trumpia tukevalle Harriet Hagemanille.

Republikaanien puoluejohto seisoo tiukasti Trumpin takana, ja puolue muovautuu tulevissa vaaleissa vielä tiukemmin Trumpin puolueeksi, kirjoittaa kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Marjastus ja sienestys vetävät lomailemaan elokuussa

Raaseporilainen Tanja Kammarback-Rossi on himomarjastaja ja -sienestäjä, joka nauttii elokuisesta metsästä Varga-koiransa kanssa. Kuva: Sasha Silvala / Yle

Heinäkuu on edelleen suosituin lomakuu, mutta elokuullakin on vankka kannattajakuntansa. Silloin lomanviettoon kutsuvat metsän antimet ja lämpimät, hämyisät illat. Tulevaisuudessa ilmastonmuutos saattaa muuttaa lomailun ajankohtaa, sillä heinäkuusta saattaa tulla tukalan kuuma Suomessakin.

Sähköautojen latauslaitteita valmistava lahtelaisyritys lähti hurjaan nousukiitoon

Antti Virtanen, Antti Rask ja Janne Rask työskentelevät Kempowerin tehtaalla. Laajassa hallissa toimi vielä muutama vuosi sitten Scanian bussikoritehdas. Kuva: Marjo Pirilä / Yle

Suomen autokanta uusiutuu hitaasti, mutta sähköautojen latauslaitteita valmistava Kempower kasvaa vauhdilla. Latausverkosto alkaa olla jo koko maan kattava.

Helteet jatkuvat vielä, epävakaisempaa säätä luvassa

Kuva: Yle

Keskiviikkona sää muuttuu epävakaisemmaksi. Sadetta ja ukkosta esiintyy maan länsiosasta Lappiin ulottuvalla vyöhykkeellä. Idässä on vielä poutaista ja enimmäkseen aurinkoista.

Suuressa osassa maata on edelleen hyvin helteistä, mutta ukkoskuuron sattuessa kohdalle lämpötilat laskevat 20 asteen tuntumaan.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.