Hyppää sisältöön

Pirkanmaan hoitokodin johtajalla on hallituksen tuki – henkilöstöstä osa epäili, osa suhtautui avoimesti

Pirkanmaan hoitokodin tulehtunutta ilmapiiriä yritetään nyt ratkoa viiden kohdan toimintasuunnitelmalla.

Pirkanmaan hoitokodin tilanne on myös aluehallintoviraston selvittelyssä. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Pirkanmaan hoitokodin henkilökunnalle pidettiin tiistaina iltapäivällä reilun tunnin kestänyt infotilaisuus, jossa käsiteltiin hoitokodin tulehtunutta ilmapiiriä sekä askeleita tilanteessa eteenpäin. Osa henkilökunnasta otti asiat vastaan toisaalta epäillen ja osa avoimesti. Henkilökuntaa oli tilaisuudessa paikalla yli 10.

– Kommentteja ja kysymyksiä tuli paljon ja käytiin avointa keskustelua. Henkilökunta koki, että tilanteen on tästä mentävä eteenpäin, sanoo hoitokodin hallituksen puheenjohtaja Anne Lindfors.

Hallituksen laatima toimenpidesuunnitelma pitää sisällään viisi osa-aluetta, jotka liittyvät johtamiskäytäntöihin, viestintään, henkilöstötyytyväisyyteen, yhteistoimintaan sekä rekrytointiin ja henkilöstöhallintaan.

– Monenlaisia käytännön toimia, joita en valitettavasti voi tarkemmin avata, sanoo Anne Lindfors.

Johtajalla on hallituksen tuki

Pirkanmaan hoitokodin valtuuskunta vaati aiemmin hoitokodin hallitusta vakavasti pohtimaan, pystyykö hoitokoti toimimaan nykyisen johtajan alaisuudessa. Maanantai-iltana pidetyssä kokouksessa hallitus päätti kuitenkin yksimielisesti, että johtajalla on hallituksen tuki takanaan ja saman johtajan johdolla jatketaan.

Tämä päätös ehti jo herättää valtuuskunnan jäsenissä kritiikkiä, mutta Anne Lindfors sanoo asian kuuluvan hallituksen toimivaltaan ja hallituksen on se tehtävä.

– Ajattelen, että kaikilla on sananvapaus. Kukaan ei väitä, että tilanne olisi millään tavalla helppo tai yksinkertainen. Haasteita tässä on ilman muuta, mutta se oli jo päätöstä tehdessä tiedossa, sanoo Anne Lindfors.

Toimenpidesuunnitelmaa tarkennetaan, sillä se sisältää laajoja asiakokonaisuuksia, jotka etenevät eri aikatauluissa. Osa asioista käydään läpi tarkemmin henkilöstön kanssa ja osa hallinnon.

Lindfors sanoo menossa olevan avin työsuojeluprosessin etenevän omaa tahtiaan. Muiden asioiden kanssa pystytään osaltaan etenemään rivakasti, mutta on myös asioista jotka vaativat aikaa.

– Millä aikataululla asiat muuttuvat, niin sitä en osaa sanoa.

Lue myös:

Tamperelaisen hoitokodin työntekijät kertoivat vuosien häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta – nyt johdon asemaa arvioidaan uudelleen

Saattohoitoa antavasta Pirkanmaan hoitokodista on irtisanouduttu huonon työilmapiirin vuoksi – avi on puuttunut tilanteeseen