Hyppää sisältöön

IS: Lähes 2 000 OP:n asiakkaan luotto­kortti­numerot paljastuivat espanjalaisyrityksen etsittyä korttien numeroita tietokoneistetusti

Jos tililtä on tehty Espanjaan yhden euron veloitus viikonvaihteessa, OP lähettää asiakkaalle uuden kortin. Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään.

OP:n mukaan luvattomat veloitukset koskevat OP:n yhdistelmäkortteja. Kuva: Yle / Pyry Sarkiola

Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että OP:nyhdistelmäkorttiasiakkaisiin on kohdistunut luvattomia veloituksia, minkä myötä pankki sulkee 1 814 asiakkaan kortit ja lähettää tilalle uudet.

Asiakkaiden korteille on tehty yhden euron kokoisia veloituksia Espanjassa sijaitsevan Ruums Technologies -nimisen yhtiön nimissä viikonvaihteen aikana. Haavoittuvuuden kohteena on ollut todennäköisesti korttien credit-ominaisuus.

OP kertoo, että kyseessä ei ole korttitietojen vuoto, vaan tietokoneistetusti tehty OP:n yhdistelmäkorttien sarjaan kohdistunut yritys selvittää luottokorttien numeroita. Jos kortin numero on osunut oikeaan, siltä on tehty veloitus. OP:n mukaan veloitusmahdollisuus on sitä tehneeltä taholta nyt suljettu.

IS:n mukaan OP lähettää asiakkaileen 2–3 viikon kuluessa uudet kortit. siihen asti korttia voi käyttää tavalliseen tapaan. Asiakkaan ei tarvitse tehdä OP:n mukaan mitään. Hänelle tulee OP:stä verkkoviesti uudesta kortista ja tekstiviesti, joka kertoo asiaa koskevan verkkoviestin saapuneen.

Asiakkaan vaivannäöksi jää uuden kortin käyttöönotto ja sen asettaminen mahdolisiin palveluihin, joissa edellinen kortti on aiemmin ollut, kuten esimerkisi Google Payhin tai Apple Payhin.

OP on myös luvannut hyvittää korteilta tehdyt nostot pienellä viiveellä.