Hyppää sisältöön

HKScan suunnittelee Forssaan uutta miljoonainvestointia ja aloittaa 116 työntekijää koskevat muutosneuvottelut

Forssaan suunnitellulla investoinnilla ja siihen liittyvällä toimintamallin uudistamisella HKScan tavoittelee yli kahden miljoonan euron vuotuisia säästöjä Suomessa.

HKScan on investoinut Forssaan muun muassa rakentamalla uuden teurastamon ja leikkaamon. Kuva: HKScan

Lihatalo HKScan on investoinut vuosituhannen vaihteen jälkeen paljon Forssassa toimivaan yksikköönsä. Nyt yhtiö hakee lisätehokkuutta uudella suunnitelmalla, joka koskee lihan pakkausta ja lähettämistä. Kyseessä on yli viiden miljoonan euron investointi.

– Forssan yksikön toimintaa on kehitetty johdon ja koko henkilöstön hyvällä yhteistyöllä viime vuosien aikana merkittävästi. Tällä Forssan toiminnan jatkuvuudelle on luotu vahvaa perustaa, jota nyt suunniteltu investointi edelleen vahvistaa, kertoo HKScanin Suomen liiketoimintayksiköstä vastaava johtaja Jari Leija.

Leijan mukaan uutta suunnitelmaa käydään ensi viikolla läpi Forssan johdon ja työntekijöiden kanssa. Toiminnan uudelleenorganisointi, työntekijöiden määrän sopeuttaminen ja toimintatapojen uudistaminen koskee Forssan tehtaalla 116 työntekijää.

– Neuvotteluesitys on tehty henkilöstölle tänään torstaina ja tarkoitus on aloittaa neuvottelut ensi viikolla. Sen jälkeen minimissään neuvotellaan kuusi viikkoa, mutta neuvotteluaikaa käydään ensi viikolla läpi, Leija kertoo.

Forssaan suunnitellulla investoinnilla ja siihen liittyvällä toimintamallin uudistamisella HKScan tavoittelee yli kahden miljoonan euron vuotuisia säästöjä Suomessa.

Mahdollisimman nopealla aikataululla

HKScanin Suomen liiketoimintayksiköstä vastaavan johtajan Jari Leijan mukaan tarkoitus on käydä alustava investointisuunnitelma mahdollisimman nopeasti läpi Forssan johdon ja työntekijöiden kanssa.

– Forssan kehittämisen kannalta on tärkeää, että yhtiön omistajat ovat päättäneet, että on mahdollisuus tehdä iso investointi Forssaan. Tietenkin kaikki ymmärtävät, että jos neuvotteluiden jälkeen päätetään, että investointi toteutetaan, niin se merkitsee Forssan jatkuvuuden turvaamista, Leija sanoo.

Forssa on HKScanille tärkeä yksikkö, missä käsitellään käytännössä kaikki sianliha, jonka HKScanin toiminnassa tarvitaan.

– Forssa on yksi keskeisimmin kehitettävistä yksiköistä Suomessa, tiivistää Leija.

Jari Leija muistuttaa, että nyt suunnitteilla oleva kehittäminen on jatkoa Forssan yksikön muulle kehittämiselle. Lihatalo on jo aiemmin investoinut merkittävästi Forssaan muun muassa rakentamalla uuden teurastamon, pakastamon sekä leikkaamon.

Lihatalo työllistää Forssassa noin 500 työntekijää, joiden lisäksi myös kausityöntekijöitä.