Hyppää sisältöön

Meteorologi Joonas Koskela lupaa viikonlopuksi hellettä ja sadekuuroja: "Ylimmät lämpötilat pyörivät 30 asteen tuntumassa"

Viikonlopun lämpimin päivä on lauantai, jolloin hellelukemat menevät rikki laajalti. Sunnuntaina luvassa on sateita.

Viikonloppuna luvassa hellettä ja sateita.
Viikonloppuna luvassa hellettä ja sateita.

Viikonlopuksi on luvassa lämmintä säätä, mutta liikkeellä on myös sade- ja ukkoskuuroja. Ylen meteorologin Joonas Koskelan mukaan tänään torstaina kuurot painottuvat Etelä- ja Keski-Suomeen.

– Huomenna perjantaina sade- ja ukkoskuurot kulkevat Länsi-Suomesta Etelä-Lappiin Pohjois-Pohjanmaan kautta. Vielä ei uskalla ottaa kantaa, kuinka rajuja kuuroja sinne tulee, Koskela sanoo.

Etelä- ja Itä-Suomi näyttävät hyvin aurinkoisilta huomenna, ja mittari saattaa nousta jopa 30 asteeseen.

– Lauantai näyttää tosi poutaiselta ja suurimmassa osassa maata helteiseltä. Käsivarressa ja ehkä Länsi-Lapissa näkyy kuitenkin jo sateinen säärintama, joka leviää koko Suomeen sunnuntaina.

Sunnuntaina sää vähän viilenee. Lämpötila jää silloin hellerajan alapuolelle suurimmassa osassa maata, mutta silti lukemat pysyttelevät yli 20 asteessa monin paikoin.

Koskelan mukaan ensi viikkokin on kesäisen lämmin, mutta tarkkoja lukemia hän ei uskalla vielä antaa.

– Tällä hetkellä ennusteet näyttävät, että helteet tekevät paluun ensi viikon loppupuolella. Voi kuitenkin olla, etteivät helteet häviä tässä välissä ollenkaan, Koskela sanoo.