Hyppää sisältöön

Halpa-Halli-ketjun toimitusjohtajan mukaan kaupan tulisi kantaa vastuunsa inflaatiotilanteessa: "Kaikkia kustannuksia ei voi siirtää hintoihin"

Suomalaiset ostavat nyt lähinnä välttämättömyystuotteita, ja niissäkin keskittyvät löytämään edullisimman vaihtoehdon, sanoo toimitusjohtaja Janne Ylinen. Hänestä kaupan tulisi kantaa yhteiskuntavastuuta ja tinkiä katteestaan.

Kuva: Petri Kuikka / Yle

Kokkolan Halpa-Halli Oy:n toimitusjohtaja Janne Ylinen katsoo, että kaupan on juuri nyt tärkeää kuunnella herkällä korvalla inflaatiosta ja korkeista energiahinnoista kärsivien kuluttajien tarpeita.

Käytännössä tämä tarkoittaa omista katteista tinkimistä ja edullisten perustuotteiden tuomista kuluttajien saataville, Ylinen sanoo Ylen haastattelussa.

– Lähtökohta on se, että kriisiä pitää hoitaa taitavasti. Siihen tarvitaan päättäjiä, mutta myös kaikkia meitä yhteiskunnan toimijoita. Varmasti jokaisen täytyy miettiä, miten voidaan tilanteissa edetä.

Yhtiön myyntiluvut kertovat suoraan, mitä kuluttajalle nyt kuuluu: suomalaiset ostavat välttämättömyystuotteita, ja ovat selvästi vähentäneet mukavuuden ja viihtyvyyden lisäämiseen tarkoitettuja tuotteita.

– Kotitalouksissa mietitään, miten seuraavat viikot ja kuukaudet mennään ja mihin rahat riittävät.

Kuuntele koko haastattelu Yle Areenasta alta tai tästä linkistä.

Halpa-Hallin toimitusjohtaja Janne Ylinen: "Kaikkia nousevia kustannuksia ei voi lisätä kuluttajahintoihin"

Lue lisää:

Kuinka kovaksi hintojen nousu voi vielä yltyä? Inflaation piti hidastua tuntuvasti ensi vuonna, mutta ennustepäällikön mukaan näkymä on muuttunut

Ilman sähköä ei synny kakkuja eikä muuntajia, kirjakauppaankin lankeaisi pimeys – yrityksissä sähkön säännöstelyyn ei uskota: "Äärimmäinen keino"

Kuinka paljon maksaa sähkö Pleikkariin tai kännykän lataukseen? Näin asiantuntijat vastasivat lukijoiden lähettämiin kysymyksiin

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun perjantaihin 19.8. kello 23:een saakka.