Hyppää sisältöön

Ravintoloitsija irtisanoi raskaana olleen työntekijän, toinen sai jatkaa – oikeus totesi työsyrjinnäksi

Ravintoloitsija irtisanoi raskaana olleen työntekijän, mutta toisen samoja töitä tehneen kanssa solmittiin jatkosopimus. Itä-Suomen hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden tuomion.

Raskaus ei saa olla peruste irtisanomiseen. (Arkistokuva) Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut Kymenlaakson käräjäoikeuden antamaa tuomiota työsyrjinnästä. Kotkalainen ravintoloitsija irtisanoi raskaana olleen työntekijän taloudellisiin ja tuotannollisiin syihin vedoten elokuussa 2018. Työntekijä oli kertonut raskaudestaan ennen irtisanomista.

Työnantaja oli vain muutamaa päivää aikaisemmin jatkanut toisen, samoja töitä tehneen, määräaikaisen työntekijän sopimusta. Myöhemmin yhtiön liiketoiminta päättyi.

Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden perustelut työsyrjinnästä, ja täydensi niitä. Tuli esiin, että irtisanottu työntekijä olisi voinut tehdä sellaisia keskeisiä työtehtäviä, joihin määräaikainen työntekijä ei pystynyt. Tämä seikka tuki sitä, että menettely oli syrjivä.

Työsuojelun lakimies Maija Nikkasen totesi, että vaikkatyönantajalla olisi lain mukainen taloudellinen peruste irtisanomiselle, ei henkilöstön vähentäminen saa tapahtua syrjivällä perusteella.

Itä-Suomen hovioikeus piti ennallaan Kymenlaakson käräjäoikeuden päätöksen. Ravintola-alan yhtiön edustaja on tuomittu 50 päiväsakkoon työsyrjintärikoksesta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.