Hyppää sisältöön

Viime yö oli Helsingissä loppukesän kuumin yli 170 vuoteen – myös ensi yönä hikoillaan

Ylen meteorologin Matti Huutosen mukaan vuodenaikaan nähden on harvinaisen lämmintä.

Helsingin Taíteiden yöhön osallistuneet saivat nauttia poikkeuksellisen kuumasta elokuun yöstä. Kuva: Jussi Mankkinen / Yle

Helsingissä perjantain vastainen yö oli yksi loppukesän lämpimimmistä koko mittaushistorian aikana. Lämpötila Kaisaniemen mittauspisteellä oli alimmillaankin 21,7 astetta, mikä on elokuun loppupuolelle hyvin korkea lukema.

Yö oli lämmin ja kostea koko Etelä- ja Keski-Suomessa.

Poikkeuksellisesta lämpötilasta twiittasi Ilmatieteen laitoksen tutkija Mika Rantanen.

Lämmintä on myös tulevana viikonloppuna. Ensi yö on vielä lämmin ja kostea, luvassa on etelätuulta, mutta sen jälkeen tukalin helle alkaa hellittää, ainakin hetkeksi.

– Suomen länsipuolella on hidasliikkeinen säärintama, joka hivuttautuu viikonlopun aikana hitaasti kohti Suomea. Lauantai on hyvin lämmin ja aurinkoinen sekä laajalti helteinen Lappia lukuunottamatta, sanoo Ylen meteorologi Matti Huutonen.

Sunnuntaina ja alkuviikosta on muutaman asteen viileämpää kuin tällä viikolla. Lämpötila jää alkuviikosta alle 25 asteen.

– Alkuviikosta lämpötilat ovat 20–25 asteen välillä suurimmassa osassa Suomea. Sunnuntaina ja maanantaina voi tulla myös sateita, Huutonen ennustaa.

Ensi viikon lopulla helteet voivat jälleen yleistyä suuressa osassa maata ja lämpötilat ovat vuodenaikaan nähden hyvin lämpimät.

Heinolassa mitattiin tänäänkin, perjantaina päivällä 31 astetta.

– Tilastoihin verrattuna lukemat ovat harvinaisia ja poikkeuksellisia, Huutonen toteaa.

Poikkeuksellisen kuumasta yöstä kertoi ensin Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Voit keskustella aiheesta lauantaihin 20.8. kello 23:een asti.

Lue seuraavaksi:

Meteorologi Joonas Koskela lupaa viikonlopuksi hellettä ja sadekuuroja: "Ylimmät lämpötilat pyörivät 30 asteen tuntumassa"

Elokuun ennätyshelteiden kuumentamissa tiloissa yritetään saada työt tehtyä – joissakin kouluissa päiviä jo lyhennetään kuumuuden vuoksi

Moni kiirehtii nauttimaan viimeisistä helteistä – ja syytä onkin: elokuu on lämmennyt, mutta silti nyt on poikkeuksellisen kuumaa