Hyppää sisältöön

Ratikka putosi pois kiskoilta Tampereella, valmiiksi kaaos ajolangoista – näin hankalaa perjantaita kommentoi kunnossapitopäällikkö

Tampereen ratikalla on ollut perjantaina vaikea päivä. Liikenne on ollut poikkeusreitillä aamusta asti.

Raitiovaunu nousi kiskoilta – Tampere on ollut perjantaina ratikkakaaoksessa
Raitiovaunu nousi kiskoilta – Tampere on ollut perjantaina ratikkakaaoksessa

Tampereella aamulla syntyneen ajolankavaurion jälkeen ratikkaliikenne saatiin perjantaina kulkemaan poikkeusreitillä hetkeksi. Kunnes seurasi uutta epäonnea.

Tampereen Kalevan kirkon kohdalla poikkeusvaihteissa ratikka oli noussut kiskoilta. Tämä tarkoitti sitä, että ykkösen poikkeusreitti oli tilapäisesti pois käytöstä. Bussit kulkivat välillä sillä välin.

Tampereen Ratikan infran kunnossapitopäällikkö Santeri Heinonkoski kertoo kello 16.12, että ratikan nostamiseen raiteille meni noin tunti. Työt Kalevan kirkon läheisyydessä kuitenkin jatkuivat vielä. Syy linjan 1 ratikan suistumiseen selvinnee huomenna, kun syytä tutkitaan tarkemmin.

Heinonkoski sanoo, että ongelmiin ja niiden korjauksiin on totuttu Tampereella.

– Tämä on osittain meidän arkea. Meillä on aina haasteita, tänään niitä on vain tullut useampi samanaikaisesti. Vastaavia tilanteita on ollut myös talvella, kyllä näihin on hieman jo totuttu, Heinonkoski.

Talven jälkeen ajolankoja on pudonnut nyt kolme kertaa Tampereella. Heinonkoski ei pidä kuitenkaan ratikkaa haavoittuvaisena.

– Loppujen lopuksi olemme pystyneet liikennöimään jatkuvasti ja katkokset ovat olleet lyhyitä.

Henkilövahinkoja tilanteessa ei tullut.

Kiskoilta nousseen ratikan nostaminen kestää arviolta tunnin. Kuva: Juha Kokkala / Yle
Ratikka ja bussit eivät kulje keskustassa Tampereella ajolankojen pudottua. Kuva: Aki Karjalainen / Yle

"Ei paras perjantai"

Ratikkaliikenne oli Tampereella perjantaina jo muutenkin vaikeuksissa ja keskeytynyt kuorma-auton pudotettua keskustan ajolangat.

Vaurio sattui perjantaiaamuna kello kuuden aikaan kuorma-auton kaadettua sähköpylvään Sorin aukiolla. Ajolangat putosivat maahan.

Liikenne on poikki Hämeensillalla ja Hatanpään valtatiellä. Bussitkin joutuvat ajamaan muita reittejä keskustan alueella.

Perjantaina aamupäivällä arvioitiin, että korjaamisen arvioidaan valmistuvan myöhään perjantai-iltana tai vasta aamuun mennessä. Heinonkoski sanoo, että tavoitteena on, että liikennöinti Hämeenkadulla jatkuisi lauantaiaamuna.

Tampereella on suuret Blockfest-festarit ja paljon ihmisiä liikkeellä.

– Ei paras perjantai. Olemme matkustajien puolesta pahoillamme. Työtä on valtava määrä, sanoo Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö iltapäivällä.

Lue lisää:

Ratikkaliikenne poikki Tampereella, korjaaminen voi kestää aamuun – ratikkapomo toivoo, että ammattikuskit muistaisivat vihdoin ajolangat