Hyppää sisältöön

Facebookin uutisvirta oli useita tunteja rikki – täyttyi julkkiksille lähetetyistä kommenteista, osa käyttäjistä ehti ottaa vikatilasta ilon irti

Aamulla ilmennyt vika täytti käyttäjien uutisvirran viesteistä, joita muut käyttäjät ovat lähettäneet muusikoiden ja julkkisten Facebook-sivuille. Puolenpäivän aikoihin vika näytti korjaantuneen.

Facebookin uutisvirta on täyttynyt julkkisten sivuille lähetetyistä viesteistä. Kuva: Joonas Haverinen / Yle

Facebookin uutisvirta oli aamupäivällä usean tunnin ajan rikki. Vikatilan aikana Facebook oli täynnä julkaisuja, joita käyttäjät olivat lähettäneet muusikoiden ja julkkisten Facebook-sivuille. Uutisvirrassa ei siis näkynyt lainkaan ystävien julkaisuja, mainoksia tai algoritmin suosittelemia sivustoja.

Ongelma alkoi aamupäivällä Suomen aikaan ja siitä raportoitiin ympäri maailman. Puolenpäivän aikana vika näyttää korjaantuneen.

Yli kaksi tuntia kestäneen vikatilan aikana osa Facebookin käyttäjistä ehti ottaa ilon irti julkaisemalla meemejä uutisvirran ongelmista.

Facebookin emoyhtiö Meta ei ole vielä tiedottanut ongelmasta. Yhtiön muut sovellukset, Whatsapp ja Instagram, ovat toimineet normaalisti.

Kyseessä ei tiettävästi ole verkkohyökkäys, vaan ongelma liittyy Facebookin omiin järjestelmiin ja niissä tehtyihin muutoksiin.

Facebook on viime aikoina tehnyt isoja muutoksia uutisvirran algoritmiin. Somejätti on vähentänyt ystävien ja käyttäjien seuraamien sivustojen päivitysten näkyvyyttä samalla, kun se on lisännyt videosisältöjen ja suositusten määrää.