Hyppää sisältöön

Yli 3500 hakijaa pyrki Lapin ammattikorkeakouluun syksyn yhteishaussa

Opiskelupaikan Lapin AMKista saa yksi seitsemästä hakijasta. Eniten kiinnostivat sosionomin, tradenomin ja metsätalousinsinöörin opinnot.

Syksyn yhteishaussa valitaan opiskelijat tammikuussa käynnistyviin koulutuksiin. Lapin ammattikorkeakoulussa on aloituspaikkoja uusille tutkinto-opiskelijoille tammikuun ryhmissä 448. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Lapin ammattikorkeakouluun on syksyn yhteishaussa hakenut reilut 3500 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita on yli 1300.

Opiskelupaikan Lapin AMKista saa yksi seitsemästä hakijasta. Eniten kiinnostivat sosionomin, tradenomin ja metsätalousinsinöörin opinnot.

Esimerkiksi metsätalousinsinöörin opintoihin ensisijaisia hakijoita oli 173, kun aloituspaikkoja on 30.

Sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkintoon ensisijaisia hakijoita oli sekä Kemiin että Rovaniemelle vähemmän kuin aloituspaikkoja. Kemiin ensisijaisia hakijoita oli 38 ja Rovaniemelle 49. Aloituspaikkoja on molemmilla paikkakunnilla 50.

Sairaanhoitajan koulutusohjelma niin Kemissä kuin Rovaniemelläkin oli toki merkitty toistasataa kertaa jollekin muulle kuin ensimmäiselle hakutoivesijalle.

Rehtori Riitta Rissanen toteaa, että sairaanhoito-opintojen houkuttelevuus ei ole enää samaa luokkaa kuin mitä se on ollut vielä joitakin vuosia sitten. Hän on kuitenkin varma siitä, että sekä Kemin että Rovaniemen aloituspaikat tulevat täytetyiksi.

– Uskon, että tammikuussa opintonsa aloittaa täysi määrä erittäin motivoituneita opiskelijoita. Joukossa on ehkä niitä, joiden ensisijainen toive on ollut johonkin toiseen kaupunkiin, mutta me tietysti olemme iloisia, että saamme heidät tänne Lappiin.

Syksyn yhteishaussa valitaan opiskelijat tammikuussa käynnistyviin koulutuksiin. Lapin ammattikorkeakoulussa on aloituspaikkoja uusille tutkinto-opiskelijoille tammikuun ryhmissä 448.

- Kaiken kaikkiaan on ilo havaita, että työelämää lähellä oleva ammattikorkeakoulutus kiinnostaa. Näin voimme vastata myös Lapin työelämässä vallitsevaan korkeakoulutettujen osaajien tarpeeseen, Riitta Rissanen sanoo.

Tänä syksynä haussa oli mukana kahdeksan AMK-tutkintoon ja neljä ylempään AMK-tutkintoon (YAMK) tähtäävää koulutusohjelmaa. Kaikki koulutukset järjestetään joko kokonaan tai osittain verkossa.

Lue myös:

Liki 2500 haki Lapin ammattikorkeakouluun syksyn yhteishaussa – suosituimpia olivat metsätalousinsinöörin ja tradenomin koulutusohjelmat

Lapin ammattikorkeakouluun ennätysmäärä hakijoita: viime keväästä määrä kasvoi neljänneksellä