Hyppää sisältöön

Asuntomessualueen jätteet mitataan ja laskut jyvitetään sen mukaan paljonko jätteitä kotitaloudessa syntyy

Oulun tulevalla asuntomessualueella Hartaanselällä asukkaiden tulee liittyä kunnallisen jätehuollon asiakkaiksi.

Asuntomessualueelle tulevilla yhteiskeräyspisteilla pyritään sekä tehokkaaseen jätteiden keräykseen että vähentämään myös alueen liikennettä. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Asuntomessualueen suunnittelu on perustunut alusta saakka kiertotaloustavoitteiden toteuttamiseen. Alueelle rakennetaan valmiiksi jätteiden yhteiskeruupisteitä.

Jätteiden keruupisteisiin ollaan myös kehittämässä järjestelmää, jossa kertyviä jätemaksuja jyvitetään sen perusteella, kuinka paljon asukkaat tuottavat jätettä. Lisäksi kotitaloudet voivat seurata omien jätteidensä määrää.

Palvelupäällikkö Ilona Suppanen kertoo, ettei vielä ole tarkkaan päätetty sitä, mitataanko jätteiden määrää tilavuuden vai painon perusteella.

Oulun seudullinen jätehuoltojaosto on päättänyt linjauksesta, jonka mukaan jätehuollon järjestämisestä sekä polttokelpoisen jätteen ja kierrätettävien jätteiden keräyksestä ja kuljetuksesta vastaa Oulun kunnallinen jätelaitos, Kiertokaari Oy.

Vastaavanlainen pakollinen liittyminen kunnalliseen jätehuoltoon on Oulussa toteutettu aiemmin Hiukkavaaran Soittajankankaan alueella.

Lue lisää:

Energian hinnan nousu mietityttää Oulun asuntomessualueen rakentamisessa ja ratkaisuissa

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.