Hyppää sisältöön

Kun työntekijä jää eläkkeelle, hiljainen tieto monesti katoaa – moni ammattilainen tahtoisi jakaa tietojaan ennen eläkekahveja

Eläkkeelle lähteminen on suuri muutos ihmiselle, mutta myös työyhteisölle. Asiantuntijan mukaan työpaikoilla olisi hyvä olla kirjalliset ohjeet, kuinka eläköitymistilanne hoidetaan.

Eija Alakangas seisoo koristepolkupyörän edessä, pitää oikealla kädellä kiinni ohjaustangosta ja hymyilee.
Eläkkeelle siirtyminen on iso muutos ihmisen elämässä, mikä heijastuu myös ihmissuhteisiin. Eija Alakangas kertoo, miten tilanteeseen kannattaa varautua.

Herätyskello soi aamuneljältä.

Eija Alakankaan piti ehtiä lentokentälle, sillä edessä oli työmatka.

Työ bioenergia-alan tutkijana Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy:ssä oli mielenkiintoista, mutta matkustaminen alkoi käydä voimille.

– Kun lähdet aamukuuden koneella jonnekin päin Eurooppaan ja tulet muutaman päivän päästä yhdeltä yöllä takaisin, niin se on aika rasittavaa, hän toteaa.

Nelisen vuotta sitten Alakangas siirtyi eläkkeelle. Hän on kuitenkin jatkanut keikkaluonteisesti työntekoa kansainvälisissä tehtävissä.

Työlle ei heti löytynyt uutta jatkajaa, sillä Alakangas veti kiinteiden biopolttoaineiden standardeihin liittyvää kansainvälistä projektia.

Vuoden vaihteessa 2023 tilanne kuitenkin muuttuu.

Alakankaan työlle on tiedossa jatkaja, ja hän on siirtymässä täysipainoisesti eläkkeelle.

Eläkkeellä alkaa uusi elämänvaihe, johon voi myös lähteä

Rakennusalalla projektitehtävissä työskennellyt jyväskyläläinen Jukka Patala aloitti uuden elämänvaiheen eläkeläisenä vajaa vuosi sitten.

– En minä jäänyt eläkkeelle, vaan lähdin. Muuthan sinne töihin jäivät, hän sanoo.

Patala sai muutama kuukausi ennen eläkkeelle lähtöään rinnalleen kollegan, jolle hän alkoi vähitellen siirtää työtehtäviään. Seuraajan kanssa he keskustelivat työn alla olevista projekteista ja veivät asioita läpi.

– Hän on fiksu ihminen ja omaksui asiat nopeasti. Viimeiset kuukaudet minun ei tarvinnut tehdä paljon muuta kuin siivoilla pöytää, Patala naurahtaa.

Eläkkeelle siirtyminen heijastuu koko työyhteisöön

Oman ammattitaidon siirtäminen eteenpäin työyhteisössä voi olla tärkeää eläkkeelle siirtyvälle.

– Kun keskustelee eläkkeelle siirtyvien ihmisten kanssa, niin kyllä he kovasti nostavat esille työyhteisön sekä työnantajan roolia, sanoo asiantuntija Sonja Maununaho Mieli ry:stä.

Yhdistys tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi. Sinne tulee jonkin verran yhteydenottoja liittyen eläkkeelle siirtymiseen.

– Toimeentulo on usein ensimmäinen asia, josta kannetaan huolta, Maununaho sanoo.

Eläkkeelle siirtymisen tuomista asioista voi päästä helpommin eteenpäin, jos asioita pystyy ennakoimaan tai niihin voi varautua.

Kokemukset eläköitymisestä ovat yksilöllisiä

Eläköityvät ovat moninainen joukko. Esimerkiksi ihmisten toiveet työnantajan tai työyhteisön toimista voivat olla hyvin erilaisia.

Eläkkeelle siirtyminen on iso muutos ihmisen elämässä. Se voi panna uusiksi arkirutiinit, sosiaaliset suhteet, toimeentulon tai jopa minäkuvan.

Suuressa muutoksessa esimerkiksi valmennuskurssi voisi olla tarpeen.

– Kun ihminen on jäänyt eläkkeelle ja on kenties vaihtanut paikkakuntaa, niin hän voi olla aika yksinäinen ilman sitä työyhteisöä. Tarjolla voisi olla esimerkiksi jonkinlainen koulutus tai valmennuskurssi, jolla käydään läpi eläkkeelle jäämiseen liittyviä muutoksia, sanoo Eläkeliiton Mikkelin yhdistyksen puheenjohtaja Aira Nurminen.

Asiat kannattaa ottaa puheeksi suunnitellusti ja ajoissa

Eläköitymistilanteessa esihenkilöiden rooli ja vastuu korostuvat.

– Päälliköillä on varmaan hyvin erilaiset valmiudet käydä keskusteluja eläköityvän työntekijän kanssa, Sonja Maununaho arvioi.

Työnantajalla olisi hyvä olla esimerkiksi kirjattuna toimenpideohjeet eläkkeelle siirtymistä varten. Niistä voisi käydä ilmi, mitkä asiat otetaan työntekijän eläköityessä esille ja miten.

– Työpaikalla olisi hyvä aloittaa keskustelu asiasta viimeistään vuotta ennen työntekijän eläkkeelle siirtymistä.

Silloin esimerkiksi uuden työntekijän perehdyttäminen sekä eläkkeelle siirtyvän kokemuksen jakaminen eteenpäin työyhteisössä voisi käydä helpommin.

– Jos työlle tarvitaan jatkaja, niin olisi hyvä, että eläköitymässä olevat pääsisivät jakamaan ammattitaitoaan ja tietoaan pikkuhiljaa seuraaville, sanoo myös jyväskyläläinen Eija Alakangas.

Seuraajan saaminen omalle työlle voi olla myös henkisesti tärkeää.

– Varmaan tuntuu ikävältä, jos jäät eläkkeelle ja asiat töissä pysähtyvät. Työnantajan tehtävä on hoitaa, että työ jatkuu, pohtii puolestaan Jukka Patala.

Hiljaisen tiedon siirtäminen voi olla helpommin sanottu kuin tehty

Pitkäaikaisen työntekijän kokemuksen vastaanottaminen vaatii avointa mieltä myös nuoremmilta kollegoilta.

– Nuoremmilla työntekijöillä voi olla koulutuksen kannalta paljon tietoa, mutta he eivät ole toimineet välttämättä juuri siinä työssä, huomauttaa Aira Nurminen.

Nurminen teki työuransa hoitoalalla. Hänen omassa työyhteisössään kokeiltiin työkokemuksen tuoman tiedon siirtämistä nuoremmille, mutta se ei Nurmisen mukaan oikein onnistunut.

– Ehkä siihen olisi pitänyt puolin ja toisin paremmin paneutua, hän pohtii.

Pitkän työkokemuksen tärkeyttä korostetaan, mutta se pitäisi saada siirrettyä eteenpäin nuoremmille.

Yksi ratkaisu Nurmisella on mielessä: eläkkeellä jääneitä ammattilaisia voisi käyttää mentoreina oppilaitoksissa.

– Voitaisiin puhua siitä hiljaisesta tiedosta, mikä ei tule esiin missään oppikirjoissa. Esimerkiksi itselläni on jäänyt mieleen vanhempia hoitajia, jotka olivat ihan ratkaisevia neuvojia, kun itse aloitin jossain työtehtävässä, hän muistelee.

Ystäviä tarvitaan myös työn ulkopuolella

Eija Alakankaan ja Jukka Patalan mielestä on tärkeää, että ihmisellä on tuttavia ja ystäviä sekä harrastuksia myös työn ulkopuolella.

– Muuten voi jäädä tyhjän päälle, Alakangas huomauttaa.

– Tärkeää on alkaa hankkia kavereita työn ulkopuolelta jo ennen eläkkeelle lähtöä, huomauttaa puolestaan Patala.

Eikä sosiaalinen elämä toki siihen jää.

– Lisäksi pitää myös eläkkeellä ollessa jatkaa ihmisiin tutustumista, Patala jatkaa.

– Minun mielestäni on tärkeää, että on sellaista järkevää tekemistä, lisää Alakangas.

Hän itse on mukana vapaaehtoistyössä ja vetää torstaikerhoa eläkeläisyhdistyksessä. Siellä käydään läpi ajankohtaisia aiheita, joista keskustellaan. Samalla vietetään aikaa yhdessä kahvikupposen äärellä.

Aamuista saa nauttia rauhassa

Jukka Patala ja Eija Alakankangas nauttivat nykyään täysin siemauksin aamuista. Se ehkä kertoo jotain eläkkeelle siirtymisestä uutena elämänvaiheena.

– Nyt aamut ovat ihania, kun ei tarvitse herätä niin aikaisin ja saa juoda rauhassa kahvit. Tai vaikka lähteä kävelylenkille, Alakangas sanoo.

– Tämä pitää paikkansa. Minä nautin siitä, että minä saan herätä silloin, kun minä itse haluan, Patala lisää.

Miten työnantajien pitäisi hoitaa työntekijän eläköityminen, jotta se olisi hyödyksi kaikille osapuolille?

Aiheesta voi keskustella torstaihin 22.9.2022 klo 23 asti.