Hyppää sisältöön

Poliisiautojen ampumisesta epäilty kuopiolaismies vangittiin – epäillään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta

Keskusrikospoliisin mukaan esitutkinnassa on saatu hyvä käsitys epäillyn mahdollisesta motiivista. Kyse ei poliisin mukaan ole terroristisesta motiivista.

Parkissa olleita poliisiautoja kohti ammuttiin Kuopion poliisiaseman pihalla viime torstai-iltana. Kuvituskuva. Kuva: Mari Siltanen / Yle

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi tänään maanantaina kuopiolaismiehen epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Kuopion poliisiaseman pihalla olleita virka-autoja kohti ammuttiin ampuma-aseella viime torstaina noin kello 21.

Käräjäoikeus määräsi miehen vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä paitsi törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta myös vahingonteosta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, vaaran aiheuttamisesta ja huumausainerikoksesta.

Poliisiautojen sisällä ei ollut ketään ampumisen aikaan. Kukaan ei loukkaantunut, mutta kaksi pysäköitynä ollutta poliisin ajoneuvoa vaurioitui ampumisessa.

Tapauksen esitutkinta on siirtynyt keskusrikospoliisille, koska teko kohdistui poliisilaitokseen. KRP:n mukaan esitutkinnassa on saatu hyvä käsitys tapahtumien kulusta ja epäillyn mahdollisesta motiivista.

– Poliisin tietojen mukaan kyse ei ole ollut terroristisesta motiivista. Tutkinnan ollessa kesken emme kuitenkaan voi avata yksityiskohtia enempää, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jarkko Timonen keskusrikospoliisista.

Itä-Suomen poliista arvioitiin viime viikolla, että tekijä voisi olla sama kuin runsas vuosi sitten sattuneessa vastaavanlaisessa ampumisvälikohtauksessa.

– Tällä hetkellä tutkimme tuoretta tapausta, mutta aikaisemmatkin tapahtumat otetaan huomioon. En tässä vaiheessa tutkintaa voi sanoa, liittyvätkö asiat kenties toisiinsa, Timonen sanoo.

Lue myös:

Poliisiautojen ampumisesta epäilty otettu kiinni Kuopiossa – tutkinta siirtyy KRP:lle