Hyppää sisältöön

Kaikki lappilaiset kansanedustajat äänestivät potilasturvallisuuslaista – vasemmistoliiton Mustajärvi äänesti hallitusta vastaan

51 kansanedustajaa oli poissa potilasturvallisuuslain äänestyksestä. Markus Mustajärvi on aiemmin erotettu vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä hänen vastustettuaan hallituksen esitystä.

Markus Mustajärvi erotettiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä vuonna 2011, kun hän ei pysynyt hallitusrintamassa. Kuva: Sara Aaltio

Iso osa kansanedustajista oli poissa äänestyksestä maanantaina, kun eduskunta hyväksyi potilasturvallisuuslain. Hallituspuolueista oli poissa 31 ja oppositiosta 20 edustajaa.

Kaikki Lapin kansanedustajat kuitenkin olivat mukana äänestyksessä.

Lappilaisista edustajista Markus Mustajärvi oli yksi hallituspuolue vasemmistoliiton viidestä lakia vastaan äänestäneistä.

Lakia vastusti myös perussuomalaisten Kaisa Juuso. Äänestykseen osallistuneista perussuomalaisista kukaan ei kannattanut esitystä. Yksi perussuomalainen äänesti tyhjää.

Keskustan Katri Kulmuni, Markus Lohi ja Mikko Kärnä sekä demareiden Johanna Ojala-Niemelä pysyivät hallitusrintamassa ja äänestivät lain puolesta.

Myös kokoomuksen Heikki Autto kannatti lakia. Kaikki äänestykseen osallistuneet kokoomuslaiset äänestivät lain hyväksyminen puolesta.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä on aiemmin erotettu hallitusta vastustaneita

Yksitoista vuotta sitten Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho erotettiin hallitukseen kuuluneen vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä, koska he äänestivät kokoomuksen Jyrki Kataisen pääministerivalintaa vastaan sekä hallitukselle epäluottamusta hallitusohjelmaa koskevassa äänestyksessä.

Vuonna 1995 vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erotettiin lappilainen kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä, koska hän äänesti muun muassa lapsilisien leikkausta vastaan.

Tennilä, Mikko Kuoppa ja myöhemmin myös Veijo Puhjo perustivat oman Vasemmistoryhmäksi nimetyn eduskuntaryhmän vaalikaudelle 1995 -1999.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.