Hyppää sisältöön

Oulu maksaa kutsurahaa äkillisistä töistä aiempaa laajemmalle joukolle varhaiskasvatuksessa – paikalliseen sopimiseen päädyttiin työntekijäpulan vuoksi

Korvaukseen oikeutettuja ovat esimerkiksi päiväkotien työntekijät, kun aiemmin sitä maksettiin vain jatketussa, ympärivuorokautisessa tai päivystysyksiköissä työskenteleville.

Varhaiskasvatuksen työntekijöistä on pulaa niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Kuvituskuva. Kuva: Eila Haikarainen / Yle

Oulun kaupunki vastaa varhaiskasvatuksen työntekijäpulaan nostamalla äkillisesti töihin kutsuttaville maksettavaa korvausta, ja laajentamalla korvauksen piiriin kuuluvia.

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi korvauksen maksamisen uudet ehdot maanantaina, ja valtuutti työnantajaosapuolen allekirjoittamaan paikallisen sopimuksen asiaan liittyen.

Kutsuraha-nimellä kulkeva korvaus on jatkossa 70 euroa, ja se on 20–30 euroa enemmän kuin ennen.

Korvausta voidaan jatkossa maksaa Oulussa yhä laajemmalle joukolle varhaiskasvatuksen työntekijöitä, esimerkiksi päiväkodin työntekijöille. Aiemmin kutsurahaa pystyi saamaan vain jatketussa, ympärivuorokautisessa tai päivystysyksiköissä työskentelevä henkilöstö.

Kutsurahaan syntyy nyt oikeus, jos henkilö suostu äkillisissä ja ennakoimattomissa tilanteissa töihin. Aiemmin jatketun työvuoron piti kestää vähintään neljä tuntia, että kutsuraha myönnettiin.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Aiheesta voi keskustella keskiviikkoon 21. syyskuuta kello 23 asti.