Hyppää sisältöön

Työttömyysluvut lähtivät jälleen laskusuuntaan elokuussa Pohjois-Pohjanmaalla – avoimia työpaikkojakin taas hyvin saatavilla

Pohjois-Pohjanmaalla oli elokuun lopussa noin 17 600 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 2 200 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Avoimia työpaikkoja oli elokuun aikana lähes 10 600.

Pohjois-Pohjanmaalla työttömien määrä lähti taas laskuun kesän hetkellisen lisäyksen jälkeen. Keväällä työttömyys oli jo ollut laskussa.

Elokuun työllisyyskatsauksen mukaan maakunnan työttömyysprosentti oli 9,3 kuun lopussa. Tämä tarkoittaa noin 17 600 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 2 200 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten.

Heinäkuussa työttömiä oli Pohjois-Pohjanmaalla yli 21 100 henkilöä.

Elokuun lopussa työttömien määrä oli laskenut kaikissa ikäryhmissä vuoden takaiseen verrattuna, samoin 1–2 vuotta työttömänä olleiden määrässä on näkyvissä laskua Pohjois-Pohjanmaalla.

Avoimia työpaikkojakin oli elokuussa kesän jälkeen hyvin saatavilla, lähes 10 600 paikkaa, joista noin 5 800 uusia. Erityisesti on etsitty palvelu- ja myyntityöntekijöitä sekä rakennus- ja sote-alan osaajia.

Pohjois-Pohjanmaalla avoimeksi ilmoitettujen työpaikkojen määrässä kävi notkahdus kesäkuukausina. Nytkään esimerkiksi toukokuun lukuja, noin 15 700 avointa työpaikkaa kuukaudessa, ei saavutettu.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Aiheesta voi keskustella keskiviikkoon 21. syyskuuta kello 23 asti.