Hyppää sisältöön

Oulun Kuusiluodon entinen kauppaoppilaitos halutaan purkaa – yhdyskuntalautakunta kallistui osaltaan uudisrakennuksen kannalle

Päätös syntyi tiistaina äänestyksen jälkeen luvuin 8–5. Viranomaiset puoltaisivat Vanhatullin korttelissa sijaitsevan rakennuksen suojelua, mutta Suomen Yliopistokiinteistöt näkee, ettei sitä voida korjata asuinkäyttöön.

Oulun kauppaoppilaitos valmistui vuonna 1957. Kuva elokuulta 2019. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulussa Kuusiluodon alueella sijaitseva entinen kauppaoppilaitoksen rakennus halutaan purkaa. Tilalle tulisi asuinkäyttöön tarkoitettu enintään seitsemänkerroksinen uudisrakennus.

Tämä oli Oulun yhdyskuntalautakunnan kanta sen käsitellessä asemakaavamuutosehdotusta alueesta, jossa suojelluksikin esitetty 1950-luvun rakennus sijaitsee.

Päätös syntyi tiistain kokouksessa äänestyksen jälkeen luvuin 8–5.

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi kokouksessaan myös Maunonkatu 2:n maankäyttösopimuksen Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa.

Lautakunnan kanta perustuu Suomen Yliopistokiinteistöjen arvioon, ettei jo olemassa olevan rakennuksen asuinkäyttö ole teknisesti tai taloudellisesti mahdollista, ja muulle kuin asuinkäytölle rakennuksen suhteen ei ole kysyntää.

Yliopistokiinteistöt suunnittelevat L:n muotoiseen uudisrakennukseen noin 120–130 asuntoa, ja laajuudeltaan rakennus olisi 8 460 kerrosneliömetriä.

Viranomaiset ovat puolestaan olleet rakennuksen suojelun kannalla. Tämä kävi ilmi kaupungin ja viranomaisten välisessä viranomaisneuvottelussa, jossa mukana olivat Pohjois-Pohjanmaan museo, Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä paikallinen ely-keskus.

Mahdollisuus muutoksiin on vielä olemassa, sillä nyt nähtävillä olevasta kaavan ja tonttijaon muutosehdotuksesta voi jättää vielä muistutuksia. Lopulta asiasta päätöksen asiasta tekee kaupunginvaltuusto.

Aiemmin aiheesta:

Oulun entinen kauppaoppilaitos halutaan suojella – Arkkitehdit: Rakennus voisi toimia asuntoina tai jopa hotellina

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Aiheesta voi keskustella torstaihin 22. syyskuuta kello 23 asti.