Hyppää sisältöön

Luvattomia aseita, ammuksia ja räjähteitä voi luovuttaa ilman seuraamuksia Hämeen poliisille lokakuun alussa

Poliisi ja Puolustusvoimat järjestävät yhteistuumin Hämeen armovuosikeräyksen 3.–9. lokakuuta.

Esimerkiksi löydetyt tai perityt aseet voi luovuttaa viranomaisten haltuun armovuosikeräyksen aikana. Kuvituskuva. Kuva: Ari Welling / Yle

Hämeen poliisi kerää talteen yhdessä Puolustusvoimien kanssa tarpeettomia aseita, ammuksia ja räjähteitä. Niin sanottu armovuosikeräys järjestetään maanantaista perjantaihin 3.–9. lokakuuta.

Armovuosikeräyksen aikana voi ilman seuraamuksia luovuttaa poliisille esimerkiksi kuolinpesän aseita, luvattomia aseita ja aseen osia, vaarallisia ammuksia, sotilasräjähteitä ja ilotulitteita sekä tarpeettomiksi käyneitä luvallisia aseita, aseen osia ja patruunoita.

Keräyksen tarkoituksena on parantaa aseturvallisuutta ja ennalta estää vahinkoja. Rangaistusseuraamuksista vapautumisen ehtona on, että henkilö ilmoittaa esineestä poliisille oma-aloitteisesti.

Esineitä ei saa viedä poliisiasemalle, vaan niistä pitää ilmoittaa puhelimitse tai sähköpostitse.

Luovutettavista ampuma-aseista ja muista esineistä otetaan vastaan ilmoituksia keräystä edeltävällä viikolla 26.–30. syyskuuta kello 8–16 välisenä aikana sekä puhelimitse että sähköpostilla.

Puhelimitse ilmoituksen voi tehdä numeroon 0295 437 232 tai 0295 437 537 ja sähköpostitse osoitteeseen armovuosi.hame@poliisi.fi.

Edellä mainituista numeroista saa myös lisätietoa ja ohjeita keräyksestä. Poliisi muistuttaa, että pienestäkin määrästä ampumatarvikkeita tai räjähteitä kannattaa ilmoittaa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.