Hyppää sisältöön

Intiön puukasarmialueella sijaitseva vanha toimistorakennus muutetaan erityiskouluksi

Nykyinen toimistorakennus muutetaan ja perusparannetaan erityiskouluksi Valteri-koulun Merikartanon yksikön käyttöön.

Rakennus on suojeltu ja sen ulkopuolen muutostöille on haettu lausuntoja Pohjois-Pohjanmaan Museolta ja Museovirastolta. Rakennuksen käyttötarkoituksen muutokseen on myönnetty poikkeamispäätös. Kuva: Emilia Pakkala / Yle

Oulun kaupungin rakennuslautakunta on myöntänyt Senaatti-kiinteistöille rakennusluvan Intiön puukasarmialueella sijaitsevan toimistorakennuksen muutokselle ja perusparannukselle.

Rakennus on tarkoitus muuttaa erityiskouluksi Valteri-koulun Merikartanon yksikön käyttöön. Päätös rakennusluvasta tehtiin keskiviikkona 21.9. pidetyssä rakennuslautakunnan kokouksessa.

Peruskorjauksessa uusitaan muun muassa rakennuksen yläpohja- ja vesikattorakenteet sekä mikrobivaurioituneet rakenteet rakennuksen ulkoseinissä. Rakennukseen tehdään myös tiivistyskorjauksia.

Lisäksi rakennuksen sisälle rakennetaan uusi liikuntasalitila. Myös Siilasvuonkadun puoleiset piha-alueet uusitaan koulukäyttöön soveltuvaksi. Rakentamisen on tarkoitus alkaa tammikuussa 2023, ja rakennusaika on noin puolitoista vuotta.

Intiön puukasarmialue on valtakunnallisesti arvokas rakennettu kulttuuriympäristö. Rakennus on suojeltu ja sen ulkopuolen muutostöille on haettu lausuntoja Pohjois-Pohjanmaan Museolta ja Museovirastolta. Rakennuksen käyttötarkoituksen muutokseen on myönnetty poikkeamispäätös.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Aiheesta voi keskustella torstaihin 22. syyskuuta kello 23 asti.