Hyppää sisältöön

Viimeiset vanhat sinivalkoiset merkit katoavat bussipysäkeiltä lähiviikkoina

Tutut pysäkkimerkit korvataan uuden lain mukaisilla keltamustilla merkeillä. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa noin 10 000 merkin vaihtourakka on loppusuoralla

Tutut sinivalkoiset pysäkkimerkit vaihdetaan keltamustiin merkkeihin. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun pysäkkimerkkien vaihtourakka alkoi viime vuonna, ja valmista pitäisi olla lokakuussa. Bussireittien varsilta poistetaan noin 10 000 vanhaa pysäkkimerkkiä.

Tutut sinivalkoiset tunnukset vaihdetaan keltamustiin merkkeihin. Samaa työtä on tehty myös muualla Suomessa, sillä muutoksen taustalla on 1. kesäkuuta 2020 voimaan tullut uusi tieliikennelaki, joka toi useita uusia liikennemerkkejä teiden varsille.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa vaihtourakan hinta on yli 700 000 euroa. Samalla tien varsilta poistetaan kaikki pikavuoro-lisäkilvet, joita ei enää tarvita, ja jotka voivat liikennöintitiedoiltaan olla jo vanhentuneitakin. Myös jo pysäkeillä olleet vanhat keltapohjaiset merkit uusitaan.

Pikavuorotiedot selviävät varmimmin bussiyhtiöiden ja matkahuollon verkkosivuilta.

Lisää aiheesta:

Sukupuolineutraalit liikennemerkit ilmestyvät katujen varsille – uusi tieliikennelaki astuu voimaan tänään ja tuo 50 uutta liikennemerkkiä

Pikavuorokyltit poistetaan pysäkeiltä – "Kyltit johtavat tällä hetkellä harhaan"

Keskustele aiheesta perjantaihin 23. syyskuuta kello 23 saakka.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.