Hyppää sisältöön

HS: Ulosotto jäädytti lisää oligarkkeihin liittyvää omaisuutta Suomessa

Helsingin Sanomien tietojen mukaan ulosottolaitos takavarikoi Yandexin Suomen-yhtiön osakkeet ja niiden tuoton sekä jäädytti Långvik Capital -yhtiön osakkeet ja sen omistuksia kahdessa muussa yhtiössä.

Venäläisomisteisen Yandexin serverihalli sijaitsee Mäntsälässä. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Ulosottolaitos on jäädyttänyt lisää venäläisiin oligarkkeihin liittyvää omaisuutta, kertoo Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lehden tietojen mukaan elo- ja syyskuussa tehdyt päätökset koskevat EU:n pakotelistalla olevia Boris ja Arkadi Rotenbergia ja Arkadi Voložia. He kuuluvat Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan ulosottoviranomainen takavarikoi venäläisen hakukoneyhtiön Yandexin omistukset Suomessa sen jälkeen, kun yhtiön perustaja Arkadi Voložin oli lisätty EU:n pakotelistalle. Elokuussa tehdyn päätöksen mukaan ulosottolaitos takavarikoi Yandexin Suomen-yhtiön osakkeet ja niiden tuoton. Takavarikkopäätöksellä ei todennäköisesti ole suoraa vaikutusta yhtiön toimintaan, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden tietojen mukaan ulosottoviranomainen on myös jäädyttänyt Långvik Capitalin osakkeet ja sen omistuksia kahdessa muussa yhtiössä. Viranomainen siis otti toimenpiteellä määräysvaltaansa omistukset aiemmin Hartwall-areenana tunnetussa jääkiekkohalliyhtiö Helsinki Hallissa ja Långvikin kylpylän kiinteistöyhtiössä, lehti kirjoittaa.

Långvikin kokous- ja kylpylähotelli sijaitsee Kirkkonummella merenrantatontilla, jonka omistaa jäädytyksen kohteeksi joutunut Tanskarlan Centrum Oy. Varsinaisesta kylpyläliiketoiminnasta vastaa eri yhtiö, jota jäädytyspäätökset eivät koske. Jäädytyksellä tarkoitetaan sitä, ettei Långvik Capitalin saa pantata, myydä tai tehdä muita toimia ilman ulosottolaitoksen lupaa.

Patentti- ja rekisterihallitus kertoi aiemmin tällä viikolla hylänneensä pyynnöt Långvik Capitalin ja sen tytäryhtiön Tanskarlan Centrumin palauttamisesta kaupparekisteriin.

Lue myös:

Jokereiden ex-rahoittaja Roman Rotenbergin yhtiöitä ei palauteta kaupparekisteriin – viranomainen hylkäsi pyynnön

Analyysi: MOT jäljitti Hartwall Areenan omistajan miljoonia – rahat ovat peräisin Putinin miehiltä