Hyppää sisältöön

“Ei kolmen kimppa ikinä toimi” – vai toimiiko se sittenkin Kemin kaupunginteatterin viimeisessä näytelmässä?

Kemin kaupunginteatterin 75-vuotisen toiminnan viimeinen ensi-ilta tuo näyttämölle komedian.

Sophie, Paul ja Martin muodostavat Kolmen kimpan. Yhteiselosta syntyy vauhdikas komedia. Rooleissa nähdään Asta Rentola, Olli Halttu ja Samu Stenberg. Kuva: Nina Susi/ Kemin kaupunginteatteri

Kemissä nähdään tulevana viikonloppuna kaupunginteatterin viimeinen ensi-ilta. Kolmen kimppa on vauhdikas komedia yhteiselämän onnesta ja ongelmista.

Ranskalaisen Clément Michelin käsikirjoittaman Kolmen kimpan on Kemissä ohjannut Petri Jäärni. Kolmen kimpan muodostavat Sophie, Paul ja Martin eli Asta Rentola, Olli Halttu ja Samu Stenberg.

Viimeistä kaupunginteatterin nimissä tehtävää näytelmää on harjoiteltu haikeissa tunnelmissa ja epätietoisina tulevaisuudesta. Teatteritoiminnan jatko on epäselvä, esimerkiksi esitystilan remonttipäätös on edelleen valmistelussa. Näyttelijöiden mukaan haikeus kuitenkin unohtuu, kun komediaa päästään esittämään yleisölle.

– Toivottavasti yleisö löytää sankoin joukoin katsomoon, ja päästään porukalla nauttimaan esityksestä. Sitä varten me tehdään tätä työtä. Yleisölle tarjotaan parasta, Samu Stenberg sanoo.

Kolmen kimppa syntyy, kun Paul haluaisi erota avovaimostaan Sophiesta, muttei pysty ilmaisemaan asiaa Sophielle. Paul yrittää saada Sophien lopettamaan suhteen, ja siksi mies kutsuu kaverinsa Martinin asumaan samaan asuntoon pariskunnan kanssa. Kolmen kimppa on valmis, mutta yhtälö pitääkin sisällään yllätyksiä.

Asta Rentola kuvailee Kolmen kimppaa erittäin vauhdikkaaksi komediaksi, suorastaan farssimaiseksi.

– Se on tekstin tykitystä, jättimäinen väärinkäsitys, hassuja tilanteita ja kommervenkkejä, Rentola kertoo.

Listoilla jo kolme vuotta

Teatterin näyttelijämäärä vähenee syyskuun lopussa neljään, kun Sata Tala jää eläkkeelle. Johanna Virsunen esittää syksyn ajan Ihmeellinen maalari -monologia, ja muut kolme näyttelijää nähdään Kolmen kimpassa.

– Näytelmä on ollut meillä ohjelmistosuunnitelmissa jo kolme vuotta, mutta erinäisistä syistä se on siirtynyt. Nyt se päätettiin tuoda näyttämölle. Haikeana viimeisenä ensi-iltana on suoranainen kreisikomedia. On mukava päättää tämä iloon, Olli Halttu muotoilee.

Kolmen kimpan ennakkoesitys nähdään perjantaina ja ensi-ilta on lauantaina. Näytelmä on ohjelmistossa 5. joulukuuta asti.

Lisäksi teatterin näyttelijäkvartetti esiintyy syksyn aikana neljässä impro-klubissa Sataman Krouwissa.

Kemin kaupunginteatteri lakkaa olemasta vuodenvaihteessa. Teatteritoimintaa jatkamaan on perustettu Meri-Lapin teatteriyhdistys.

Kemissä nähdään tulevana viikonloppuna kaupunginteatterin viimeinen ensi-ilta. Ranskalaisen Clément Michelin käsikirjoittaman komedian Kolmen kimppa on Kemissä ohjannut Petri Jäärni. Rooleissa nähdään Asta Rentola, Ossi Halttu ja Samu Stenberg.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun Yle Tunnuksella 23.9. kello 23 saakka.

Lue myös:

Teatteritoiminta myllätään uuteen uskoon Kemissä – remontilla alkaa jo olla kova kiire

Kemin kaupunginteatterin viimeisen syksyn ensimmäinen ensi-iltanäytelmä on Ihmeellinen maalari