Hyppää sisältöön

Pohjoiseen leivotaan paikallisten osuuspankkien suurfuusiota – päätös tullee torstai-illan aikana

Kolme lappilaista osuuspankkia ja Oulun Osuuspankki päättävät mahdollisesta yhdistymisestä torstaina. Uusi pankki olisi Suomen toiseksi suurin osuuspankki ja sillä olisi yhteensä 22 konttoria.

Kemin seudun osuuspankki on yksi neljästä pohjoisesta osuuspankista, jotka suunnittelevat yhdistymistä. Kuva: Kyösti Vaara / Yle

Kemin Seudun Osuuspankki, Oulun Osuuspankki, Tornion Osuuspankki ja Rovaniemellä pääpaikkaansa pitävä Pohjolan Osuuspankki suunnittelevat yhdistymistä. Päätöksen mahdollisesta uuden pankin syntymisestä tekevät pankkien edustajistot torstaina illalla.

Uusi pankki olisi kooltaan Suomen toiseksi suurin osuuspankki Uudenmaan Osuuspankin jälkeen. Omia varoja uudella pankilla olisi yli 770 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaisi nykyistä suurempien investointien rahoittamisen.

Uudella osuuspankilla olisi kaikkiaan 22 konttoria. Kemissä ja Torniossa on vain yksi konttori, mutta Pohjolan Osuuspankilla on 12 konttoria eri puolilla Lappia. Oulun Osuuspankilla on kahdeksan konttoria Pohjois-Pohjanmaalla.

Pankkien henkilökunta saisi jatkaa vanhoina työntekijöinä, ja uudessa pankissa heitä olisi noin 340. Uuden pankin on määrä aloittaa vappuna 2023.

Suurpankin ulkopuolelle jää osuuspankkeja sekä Lapissa että Pohjois-Pohjanmaalla.

Yle Lappi seuraa uutista ja julkistaa päätöksen todennäköisesti torstai-illan aikana.

Aiheesta voi keskustella jutun lopussa pe 23.9. kello 23 saakka.

Lue lisää

Pohjoiseen kootaan suurpankkia – Uudella pankilla olisi leveämmät hartiat rahoittaa pohjoisen hankkeita

Finanssiryhmä OP pohtii isoa myllerrystä rakenteeseensa