Hyppää sisältöön

Barents Observer: Kuolan niemimaan kaivosmiehiä värvätään aseisiin Venäjällä

Energiaministeriö vaatii energia- ja kaivosalan työntekijöitä ilmoittautumaan rekrytointitoimistoihin lähipäivinä. Kaivosala on vahva Kuolan niemimaalla, josta tavoitellaan aseisiin tuhatta miestä.

Kuolan niemimaalta on tarkoitus värvätä Ukrainan sotaan tuhat miestä. Arkistokuva Murmanskista. Kuva: AOP

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Venäjän energiaministeriö vaatii kaikkia energia- ja kaivosyhtiöiden työntekijöitä ilmoittautumaan armeijan rekrytointikeskuksiin. Asiasta kertoo norjalainen uutissivusto The Barents Observer (siirryt toiseen palveluun).

Ministeriö lähestyi suurimpia energia-, metalli- ja kaivosalan yhtiöitä heti sen jälkeen, kun presidentti Putin ilmoitti osittaisesta liikekannallepanosta. Miespuolisten työntekijöiden edellytetään ilmoittautuvan rekrytointikeskuksiin kahden viikon sisällä ja heille annetaan sitä varten vapaapäivä. Vain yhtiöiden ylin johto ja tuotantoa johtavat työntekijät välttyvät vaatimukselta.

Apulaisenergiaministeri Pavel Sorokinin allekirjoittamassa kirjeessä todetaan, että valtaosa alan työntekijöistä täyttää sotilaalliset vaatimukset ja he ovat suorittaneet varusmiespalveluksen.

Murmanskin kuvernöörin mukaan Kuolan niemimaalta on tarkoitus saada aseisiin tuhat miestä. Heistä merkittävä osa saattaa tulla alueen kaivos- ja metallialan yrityksistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Putinin hallinnolle osittainenkin liikekannallepano on monella tavalla riski. Jo 300 000 miehen haaliminen ja lähettäminen sotaan on vaikea operaatio.