Hyppää sisältöön

Sää muuttumassa epävakaisemmaksi, ennakoi Ylen meteorologi: “Syksyn sateet ja tuulet jäävät vielä tulematta”

Ensi viikolla lännestä on lähestymässä laaja matalapaine, jonka vaikutuksia on vielä vaikea tarkemmin arvioida.

Sää muuttumassa epävakaisemmaksi
Sää muuttumassa epävakaisemmaksi

Rauhallinen ja osin aurinkoinen syyssää on muuttumassa viikonlopun aikana epävakaisemmaksi.

Perjantai on jäämässä syyskuun loppua kohden mentäessä lähipäivien lämpimimmäksi päiväksi. Laajalti aurinkoinen sää vaihtuu jo osin lauantain aikana pilvisemmäksi ja idän puolelta lähestyvä matalapaine vaikuttaa jo sunnuntain aikana etenkin maan itäosissa.

Lauantaina lämpötila nousee enimmillään lähelle perjantain noin 15 asteen lukemia. Ylen meteorologi Kerttu Kotakorven mukaan lukemat tippuvat aste ja päivä kerrallaan ensi viikkoa kohden mentäessä.

Säässä ei tapahdu suuria muutoksia huonompaa kohden. Pilvisempi sää pitää yöt lämpimämpinä, vaikka monin paikoin luvassa on vielä hallaöitä. Pakkasta voi olla maan pohjoisosissa sunnuntain vastaisena yönä.

Kotakorven mukaan Suomen säähän viime päivät vaikuttanut korkeapaine on väistymässä ja sää muuttuu epävakaisemmaksi pilvineen ja heikkoine sateineen.

Säätieteilijä ei rohkene sanoa varmasti sitä, onko lännen suunnalta vähitellen lähestyvä laaja matalapaine tuomassa sateisempaa ja tuulisempaa syyssäätä ensi viikolle.

– Rintama ei ole näillä näkymin tuomassa reilummin sadetta ja tuulta, Kotakorpi ennakoi ensi viikkoa.

Rauhallisempi syyssääkausi on kuitenkin ainakin toistaiseksi päättymässä. Sää pysyy silti vuodenaikaan nähden tavallisena.