New Yorkin poliisi pidätti lähes 70 Vallatkaa Wall Street -mielenosoittajaa

New Yorkin poliisi on pidättänyt 68 Vallatkaa Wall Street -mielenosoittajaa. Rahan valtaa ja ihmisten eriarvoisuutta vastustavat mielenosoittajat palasivat takaisin Manhattanilla olevalle aukiolle, josta liike sai alkunsa viime vuonna.

Ulkomaat

Yksi mielenosoittajista vahingoitti poliisia saksilla.

Pidätettyjä mielenosoittajia syytetään pääasiassa häiriökäyttäytymisestä, pidätysten vastustamisesta ja valtion hallinnon vastustamisesta.

Sadat Vallatkaa Wall Street -mielenosoittajat kerääntyivät liikkeen viimeisimpään tukikohtaan, Zuccotti-puistoon, juhlimaan uudenvuodenaattona.

Kahakka alkoi, kun mielenosoittajat yrittivät poistaa aluetta reunustavat metalliset barrikadit. Poliisi aloitti pidätykset pian tämän jälkeen.

Poliisin ja mielenosoittajien yhteenotot jatkuivat sunnuntain pikkutunneille asti.

Mielenosoittajat leiriytyivät Zuccotti-puistossa syyskuusta lähtien, kunnes poliisi hääti heidät pois marraskuussa.

Vallatkaan Wall Street -liike sai esimerkkinsä Euroopassa budjettileikkauksia ja työttömyyttä vastustaneista joukkomielenosoituksista. Liike kertoo saaneensa inspiraatiota myös arabikevään vallankumouksista.

Vallatkaa Wall Street -liike on kuitenkin menettänyt tehoaan sen jälkeen, kun USA:n viranomaiset alkoivat häätää maan puistoihin leiriytyneitä mielenosoittajia.

Mielenosoittajien mukaan USA:n talouden ja politiikan eliitillä on liikaa valtaa tavallisiin kansalaisiin nähden.

Lähteet: AFP