Hyppää sisältöön

Ranskalainen implanttivalmistaja käytti polttoaineiden lisäainetta

Ranskalaisvalmisteisissa PIP-rintaimplanteissa käytettiin polttoaineiden lisäainetta. Ranskalainen RTL-radio paljasti maanantaina mitä aineita implanttien valmistuksessa oli käytetty.

Jo aiemmin on tiedetty, että PIP valmisti rintaimplantteja teollisuuteen tarkoitetusta silikonigeelistä terveydenhoitoon kelpaavan silikonin sijasta. Nyt ranskalaisradio on saanut selville implanttien tarkan materiaalisisällön.

Mukana oli aineita, joita käytetään kumin ja polttoaineen valmistuksessa lisäaineina. Niitä ei ole koskaan testattu kliinistä käyttöä varten.

Näiden lisäaineiden epäillään aiheuttaneen implanttien korkean repeämisriskin.

Maanantaina tuli myös ilmi, että PIP:n myyntityöntekijät olivat itsekin ihmetelleet implanttien repeämisiä. Yrityksen sisäiset sähköpostit paljastavat työntekijöiden tienneen ongelmista jo vuonna 2003.

- Jälleen yksi repeäminen vuoden 2003 implantin kuoressa! Eikä vieläkään selitystä, ihmetteli eräs työntekijä uutistoimisto AFP:n haltuunsa saamassa viestissä. - Voitte kuvitella mitä tapahtuisi, jos kuoresta muodostuisi ongelma, myyntihenkilö jatkoi.

- Myynti on tärkeämpää kuin se, mistä kuori on tehty, vastasi PIP:n markkinointijohtaja.

Kaikkiaan yhtiön implantteja on asennettu 300 000 - 400 000 naiselle eri puolilla maailmaa.