Hyppää sisältöön

HS: Silikonipelko leviää maailmalla

Moni silikonirinnat hankkinut nainen eri puolilla maailmaa on alkanut pelätä sairastuvansa sen jälkeen, kun ranskalaisen Poly Implant Prothèse (PIP) -yhtiön rintaimplanteista nousi kohu, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

- Ihmiset ovat peloissaan ja haluavat tietää, ovatko heidän implanttinsa varmasti turvallisia. Soittoja tulee päivittäin, kertoo plastiikkakirurgi Rodolfo Machado de Araujo Brasilian São Paolosta.

Esimerkiksi Argentiinassa Buenos Airesissa on järjestetty kokous, jossa PIP-rintaimplantteja käyttävät naiset saivat neuvoja ja tukea.

Brasiliassa PIP-implantteja on käytössä noin 25 000. Brasilia kielsi niiden laittamisen jo toissa vuonna, mutta ei ole kehottanut poistamaan jo asennettuja implantteja.

Ensimmäiset silikonirinnat täyttävät tänä vuonna 50 vuotta. Ne laitettiin yhdysvaltalaiselle naiselle vuonna 1962. Hän ei enää aio luopua niistä, vaikka onkin kärsinyt kivuista.

Brasilialainen Adriana Epstein epäilee, että Brasiliassa silikonikohu herättää vain osan naisista. Kauneusleikkaukset ovat sosiaalisen nousun väline, ja talouskasvun myötä ne ovat yhä useamman ulottuvilla.

- Tarvitaan paljon valistusta. Vastassa on miljoonabisnes, Epstein sanoo.