LVM: Murdochin SuomiTV:n toimilupaehdot pysyvät ennallaan

SuomiTV:n toimilupaehdot säilyvät ennallaan, vaikka kanava vaihtaisi omistajaa. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan tämä merkitsee, että kanavan ohjelmistossa on oltava päivittäin suomenkielistä ohjelmaa.

Kotimaa

YLE Uutisten tietojen mukaan SuomiTV-kanavan hankkimisesta on kiinnostunut Fox International Channels (FIC), joka kuuluu Rupert Murdochin News Corporation -konserniin. FIC tuottaa ja jakelee muun muassa viihde-, ajankohtais- ja urheiluohjelmia lukuisten kanavabrändiensä kautta Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa yli 30 eri kielellä.

Jos yhtiö ostaa SuomiTV:n toimiluvan Family Channelilta, pysyvät toimilupaehdot entisellään.

- Ohjelmistossa tulee ottaa huomioon eri väestöryhmien ja erityisesti perheiden tarpeet. Ohjelmistoon tulee sisältyä säännöllisesti päivittäin suomenkielisiä ohjelmia, ja sen tulee olla laadukasta ja monipuolista sekä sisältää uutis-, ajankohtais- ja ajanvieteohjelmia, kertoo ylitarkastaja Riikka Pitkänen liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Suomenkielisen tarjonnan määrää ei ole tarkemmin määritelty, eikä myöskään uutisille ole asetettu kielivaatimuksia.

Foxin edustajat eivät ole olleet asian tiimoilta yhteydessä ministeriöön.

Kanavalla aiemmin ollut vaatimus ruotsinkielisten ohjelmien lähettämisestä poistettiin Family Channelin hakemuksesta viime joulukuun alussa.

SuomiTV:n toimilupa on voimassa vuoteen 2016, ja sen jälkeistä lupakäytäntöä kanavan osalta on ministeriön mukaan vielä liian aikaista arvioida.

Lähteet: YLE Uutiset