Varkaussarjan selviäminen paljasti ison saaliin

Kaksi miestä oli varastanut erilaisia ammattityökaluja noin 20 000 euron arvosta eri puolilla Länsi- ja Etelä-Suomea, mutta jäi kiinni poliisin ja tullin tehokkaalla yhteistyöllä yrittäessään lähteä maasta. Poliisi luonnehtii varkaussarjaa ammattimaiseksi.

Kotimaa

Poliisi sai tiedon kaksikon toimista, kun porilaisen LVI-alan liikkeen henkilökunta huomasi, että liikkeen sähkötyökaluja katselleet miehet olivat poistuessaan vieneet mukanaan arvokkaan laitteen. Miehet pakenivat paikalta Puolan rekisterissä olevalla Renault Clio -merkkisellä autolla, mutta Satakunnan poliisin ja tullin yhteistyöllä miehet jäivät kiinni Helsingin satamassa muutaman päivän kuluttua yrittäessään poistua maasta.

Poliisitutkinnan myötä on selvinnyt, että miehet kävivät varkaissa useissa eri liikkeissä eri puolilla Länsi- ja Etelä-Suomea. Varastettua tavaraa, sähkötyökaluja ja muita ammattityökaluja, on paljon. Toistaiseksi poliisi on ollut yhteydessä kuuteen eri liikkeeseen, josta tavaraa on viety.

Kaikelle varastetulle omaisuudelle ei vielä ole löytynyt omistajaa, sillä kaksikon liikkeistä ei ole tarkkaa tietoa eikä tavaroiden alkuperä ole kaikilta osin selvinnyt.

Varastetut tavarat oli piilotettu auton rakenteisiin.

Viikon aikana tehtaillut varkaudet tapahtuivat jo marraskuussa. Epäillyt ovat olleet siitä asti vangittuina ja juttu siirtyy syyteharkintaan lähipäivinä, kertoo Satakunnan poliisilaitos.

Vanhempi rikoskonstaapeli Jari Halonen sanoo, että toistaiseksi tutkimuksissa ei ole tullut esiin yhteyksiä esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

- Tavaraa on kuitenkin niin paljon, että tuskin niitä vain omaan käyttöön oli tarkoitettu. Myyminen on yksi mahdollisuus, Halonen arvioi.

Lähteet: YLE Uutiset