Eduskunta ja lapset pelastivat Biaudet'n huonolta gradulta

Ruotsalaisen kansanpuolueen presidenttiehdokas Eva Biaudet haluaisi presidenttinä edistää ihmisoikeuksia. Suomen turvapaikkamenettelyn tasoa hän haluaisi nostaa vastaamaan paremmin pohjoismaista tasoa. Oikeustieteen ylioppilaan laatikosta löytyy kesken jäänyt gradu, jossa on 80 sivua huonoa tekstiä.

Rkp:n presidenttiehdokas Eva Biaudet Aamu-tv:n vieraana 10. tammikuuta 2011.
Aamu-tv:n ja Radion Ykkösaamun yhteisessä vaalitentissä oli vuorossa RKP:n presidenttiehdokas Eva Biaudet.

Aamu-tv:n ja YLE Radio 1:n Ykkösaamun vaalitentissä tiistaina haastateltu presidenttiehdokas Eva Biaudet sanoo, että Venäjältä tullut kritiikki Suomen ihmisoikeustilanteesta on kestettävä.

- Jotta voisimme katsoa itseämme peiliin, niin meidän on myös huolehdittava omista ongelmistamme ja haasteistamme. Turvapaikkamenettely ei mielestäni noudata sellaista pohjoismaista korkeaa kunnianhimon tasoa ihmisoikeuksien kunniottamiselle, Biaudet toteaa.

Presidentti Halosen kausilla yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat Suomessa Biaudet'n mielestä lisääntyneet.

- Ei tosin pelkästään linnan juhlien tansseilla, Biaudet huomauttaa.

Opinnot Biaudet'lta jäivät kesken, kun hänet vuonna1991 valittiin eduskuntaan. Kaksosten äidiksi tulon myötä gradun tekeminen jäi ja lapsia tuli myöhemmin lisääkin.

Alkoholia ja migreeniä RKP:n presidenttiehdokas ei saa kunnolla sovitettua yhteen. Muista nautinnoista nuorten tupakointi saa Biaudet'ssa aikaan paheksuntaa. Jotta nuoria varjeltaisiin syömishäiriöltä, ei myöskään laihduttamisesta pitäisi ehdokkaan mielestä puhua niin paljon kuin siitä puhutaan.

Presidenttinä Eva Biaudet omistautuisi ihmisoikeuksille ja sen mukana rauhan edistämiselle. Parasta, mitä Biaudet'lle voisi presidenttinä tapahtua on, että Suomesta tulisi hänen toimikaudellaan YK:n turvallisuusneuvoston jäsen.

- Presidenttinä se tarkoittaa ihan käytännössä, että presidentti matkustelee aika paljon pääkaupunkien välillä keskustelemassa turvallisuusneuvoston jäsenten kanssa, Biaudet toteaa.