Elisan piraattiestosta suuttunut hakkeri kaatoi tekijänoikeusjärjestön kotisivut

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n sekä kotimaisten musiikkituottajien etuja valvovan ifpi.fi:n sivustot kaatuivat maanantaina. YleX.n haastattelema ruotsalainen hakkeri sanoo kaataneensa sivustot vastaiskuna Elisan piraattiestolle. Maanantaina illan suussa TTVK:n sivut olivat kuitenkin jo pystyssä.

YleX (siirryt toiseen palveluun) tavoitti iskun takana olevan henkilön, joka toimii ”KillEmWithLazers” -nimellä. Hän ei kertonut ikäänsä tai kansallisuuttaan, mutta ilmeisesti kyseessä on ruotsalainen henkilö.

Teleoperaattori Elisa katkaisi maanantaina asiakkailtaan pääsyn Pirate Bayn sivustoille osana Helsingin käräjäoikeuden päätöstä. Verkkoesto näytti suututtaneen Anonymous-hakkeriryhmän suomalaiset jäsenet ja tiimi kaatoi kostoksi Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n sivuston. Myös IFPIn, joka valvoo kotimaisten musiikkituottajien etuja ja järjestää vuosittain pidettävän Emma Gaalan, sivut ovat myös nurin.

TTVK:n verkkosivut ovat osoitteessa antipiracy.fi (siirryt toiseen palveluun), ja maanantaina iltapäivällä sivustolle oli mahdotonta päästä. Myös AnonFinland ilmoitti aiemmin maanantaina Twitterissä olevansa verkkohyökkäyksen takana.