1. yle.fi
  2. Uutiset

Pirate Bay -eston pommiuhkauksesta tutkintapyyntö poliisille

Pahamaineisen Anonymous-hakkeriverkoston nimissä on lähetetty pommiuhkaus Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK:hon. TTVK on tehnyt uhkauksesta tutkintapyynnön poliisille. Tutkintapyyntö on tehty myös TTVK:n sekä Musiikkituottajat IFPI:n nettisivuille tehdystä palvelunestohyökkäyksestä.

Kotimaan uutiset

Musiikkijärjestöjen ristiretki Pirate Bay -sivustoa vastaan on johtanut rajuun uhkailuun. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK on tehnyt poliisille tutkintapyynnön sähköpostissa saamastaan pommiuhkauksesta.

TTVK:n mukaan sähköpostissa kerrottiin yksityiskohtaista tietoa pommi-iskun tekotavasta yhdistyksen toimitiloissa kuluvan viikon aikana. TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen pitää uhkausta käsittämättömänä.

- Ei tällaista voi sivuuttaa, vaan siihen on suhtauduttava vakavasti, Kotilainen sanoi.

Pommiuhkauksen lisäksi TTVK sekä musiikkituottajien järjestö IFPI ovat jättäneet poliisille tutkintapyynnön järjestöjen nettisivuilla eilen maanantaina alkaneesta palvelunestohyökkäyksestä. Sekä pommiuhkaus että palvelunestohyökkäykset on otettu netissä kovan maineen luoneen Anonymous-hakkeriverkoston nimiin.

Tekijänoikeusyhdistykset haluavat estää pääsyn Pirate Bayhin

Palvelunestohyökkäys jatkui ilmeisesti yhä tiistaina iltapäivällä, eikä TTVK:n verkkosivustolle päässyt lainkaan. IFPI:n edustaja Lauri Rechardt kertoi, että yhdistyksen sivusto on pysynyt vaihtelevasti pystyssä.

-Jokainen voi tehdä oma johtopäätöksensä hakkeriryhmästä, joka väittää toimivansa sananvapauden puolesta, mutta ryhtyy tämänkaltaisiin toimenpiteisiin, Rechardt kommentoi hyökkäyksiä.

Hyökkäykset liittynevät teleoperaattori Elisan maanantaina toimeenpanemaan käräjäoikeuden päätökseen, jonka mukaan yhtiön on estettävä asiakkaidensa pääsy Pirate Bay -sivustolle. Sivustolla jaetaan linkkejä, joiden kautta voi ladata tiedostoja omalle koneelleen.

Elisa on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Musiikkituottajilla on vastaavia juttuja vireillä myös Soneran ja DNA:n osalta.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi