Niinistö sakottaisi laittomista lakoista rankemmin

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö antaisi laittomista lakoista kovemmat rangaistukset. Niinistön mielestä laittomien lakkojen kitkeminen on yhteiskuntarauhan vaatimus.

vaalit
Sauli Niinistö Presidentinvaali 2012 -ohjelmassa

Niinistö sanoi keskiviikkoiltana Ylen vaalitentissä TV 1:ssä tottuneensa pitämään kiinni sopimuksista, kun niitä tehdään.

- Meillä on hieno yhteiskunta. Meillä on vakautta, joka tulee olemaan tulevaisuudessa aikamoinen kilpailuvaltti, Niinistö huomautti.

Työnantajat ovat vaatineet laittomien lakkojen sakkojen moninkertaistamista. Niinistö ei kuitenkaan halunnut tarkemmin määritellä, kuinka paljon laittomien lakkojen rangaistuksia tulisi hänen mielestään tiukentaa.

- En ole summamääriä siinä mielessä ollenkaan miettinyt, Niinistö sanoi.

Niinistö ei pidä perussuomalaisten nousua uhkana

Niinistö sanoi, että puuttuisi presidenttinä äärioikeiston nousuun, jos sellainen liike syntyisi. Hänen mielestään Suomessa ei kuitenkaan ole olemassa selkeää äärioikeistoliikettä.

- Siellä (perussuomalaisilla) on kyllä hyvin harkitsemattomia kommentteja, mutta olen ymmärtänyt, että ne ovat yksilölähtöisiä, eikä ole joukkoliikettä, joka julistaa näitten asioitten perään, Niinistö pohti.

Niinistö ei halunnut suoraan vastata vaimonsa Jenni Haukion puolesta kysymykseen, jatkaisiko tämä työssään kokoomuksen puoluetoimistossa, jos aviomies valitaan presidentiksi. Niinistön kanta ei kuitenkaan jäänyt epäselväksi.

- Jos vastaan teoreettisella tasolla omana mielipiteenäni, minusta presidentin puoliso ei voi työskennellä minkään puolueen puoluetoimistossa, Niinistö sanoi.

Kysyttäessä, onko ikäkysymys Niinistölle herkkä paikka, tämä kertoi närkästyneensä vain yhden kerran pahemmin.

- Siinä tehtiin minusta Jammu-setää. Se oli aika kohtuutonta. Se oli välittömästi sen jälkeen, kun meidät oli vihitty. Kaikki tiedämme, että Jammu sattuu olemaan tämän maan varmasti inhotuin rikollinen. Siitä minä otin kyllä vähän nokkiini, täytyy myöntää, Niinistö avautui.

Niinistö sanoo ottaneensa sellaisen asenteen, että joka ikä on paras ikä.

- Minä olen 63-vuotias ja oikein tyytyväinen olemiseeni, hän näpäytti.

Lähteet: YLE Uutiset