1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Keskustele: Kuka saa parhaat vuokra-asunnot?

Vuokra-asunnoista käydään kovaa kilpailua ja vuokranantajiin yritetään tehdä vaikutus valokuvallisella netti-ilmoituksella. Vuokralaisten etujärjestö onkin jo huolissaan vuokralaisten asemasta asuntomarkkinoilla. Joutuuko vuokralainen esittämään jo "yli-ihmistä"? Kuinka kovaa kilpailua olet joutunut käymään vuokra-asunnosta?

Kuva: YLE

19-vuotias nuori nainen poseeraa asunnonhakuilmoitukseen liitetyssä kuvassa. Hän mainitsee työnantajakseen tunnetun päivittäistavarakauppaketjun ja kertoo harrastavansa kuntosalia ja runojen kirjoittamista. Työhistorian vuokranantaja voi vielä halutessaan tarkistaa myöhemmin ansioluettelosta.

Vuokra-asuntoa kaikille avoimessa netin Oikotie-palvelussa hakevat avaavat elämäänsä enemmän kuin mitä vuokranantajalle yleensä on tapana kertoa. Vuokralaisten etujärjestön koulutus- ja järjestöpäällikkö Pia Lohikosken mukaan tämä kertoo ainakin osittain siitä, että paineet asunnonhaussa ovat kasvaneet.

- Asuntojonot ovat hirveän pitkät varsinkin pääkaupunkiseudulla. Voi olla, että kun kaikki muut keinot on käytetty, kokeillaan vielä tepsiikö nätti naama, Pia Lohikoski sanoo.