1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaalit

AKT ja Pro arvostelevat Niinistöä

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ja Ammattiliitto Pro arvostelevat voimakkaasti presidenttiehdokas Sauli Niinistöä (kok.). AKT:n mielestä Niinistö on tuonut kampanjansa aikana esille inhon palkansaajaliikettä ja ammatillista järjestäytymistä kohtaan. Ammattiliitto Pro taas katsoo Niinistön kommenttien osoittavan, ettei hän ymmärrä tavallisen työntekijän arkea.

Niinistö esitti eilen Ylen vaalitentissä TV1:ssä, että laittomista lakoista pitäisi sakottaa nykyistä rajummin. Hänen mielestään laittomien lakkojen kitkeminen on yhteiskuntarauhan vaatimus.

AKT pitää ehdotusta suorana hyökkäyksenä suomalaisia palkansaajia kohtaan. Liitto pitää Niinistön asennetta valitettavana ja valtakunnassa harjoitettua laajan yhteistyön politiikkaa hajottavana.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne puolestaan sanoo, että Niinistön pitäisi puuttua niihin syihin, jotka johtavat työtaisteluihin. Hän huomauttaa, että laittomiin lakkoihin joudutaan monesti tilanteessa, jossa työnantaja toimii täysin yksipuolisesti, eikä suostu edes neuvottelemaan henkilöstön edustajien kanssa.