1. yle.fi
  2. Uutiset

Hovioikeus muutti huumepoliisin päällikön tuomiota

Helsingin hovioikeus on muuttanut keskusrikospoliisin rikosylikomisario Tero Haapalan tuomiota. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi vuoden 2010 helmikuussa Haapalan virkarikossyytteet huumetutkintajutussa. Hovioikeus katsoi kuitenkin, että Haapala on syyllistynyt tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen vuosina 2001 - 2006. Oikeus ei tuominnut Haapalaa rangaistukseen.

Kotimaan uutiset

Hovioikeuden mukaan Tero Haapala sai vuonna 2001 erään poliisin laatiman selvityksen, missä oli tuotu ilmi epäily poliisin tekemästä rikoksesta törkeää huumausainerikosta koskevassa esitutkinnassa. Hovioikeuden mukaan Haapalan olisi pitänyt tehdä asiasta ilmoitus syyttäjälle tai ilmoittaa siitä KRP:n poliisirikosten vastuuhenkilölle tai vähintäänkin varmistua siitä, että hänen esimiehensä on tietoinen asiasta.

Oikeuden mukaan Haapala menetteli virkavelvollisuuksiensa vastaisesti, kun ei vienyt eteenpäin epäilyjä, joiden mukaan poliisi olisi varoittanut huumeiden ostajaa Suomessa.

Hovioikeuden mukaan Haapala ei kuitenkaan toiminut tarkoituksellisesti tai rikkonut lakia tietoisesti. Oikeus ei kuitenkaan pidä laiminlyöntiä vähäisenä.

Kahden muun syytettynä olleen poliisin osalta hovioikeus pitäytyi käräjäoikeuden antamassa tuomiossa. Poliisit katsottiin syyllistyneen tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen. Heidät jätettiin rangaistukseen tuomitsematta.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi