1. yle.fi
  2. Uutiset

Sitruunaposset ja mehustetut marjat

Kevätkauden ensimmäisessä jaksossa uusi kokkimme Juha Turtiainen valmistaa herkullista sitruunapossettia. Posset on Juhan mielestä äärimmäisen helppo jälkiruoka. Sen tekemisessä ei käytetä mitään hyytelöimisaineita.

Voita & Sokeria
Sitruunaposset ja mehustetut marjat
Sitruunaposset ja mehustetut marjatProcam / YLE

Sitruunaposset

3 dl kermaa

1 dl sokeria

1 sitruunan mehu

Keitä kermaa ja sokeria 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Siirrä pois liedeltä ja kaada sitruunan mehu sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada massa heti laseihin hyytymään ja jäähdytä.

Mehustettuja marjoja

Tuoreita marjoja (mansikka, mustikka, vadelma)

mehustusliemi:

1 dl vettä

1 dl hillosokeria

1 tähtianis

1 pala sitruunan kuorta

1 siivu inkivääriä

Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Anna maustua noin 15 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi vadelmien päälle ja sekoita hyvin varovasti. Laita kylmään mehustumaan.

Lähteet: Ohje: Juha Turtiainen

Lue seuraavaksi