1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Voita & Sokeria

Sitruunaposset ja mehustetut marjat

Kevätkauden ensimmäisessä jaksossa uusi kokkimme Juha Turtiainen valmistaa herkullista sitruunapossettia. Posset on Juhan mielestä äärimmäisen helppo jälkiruoka. Sen tekemisessä ei käytetä mitään hyytelöimisaineita.

Sitruunaposset ja mehustetut marjat Kuva: Procam / YLE

Sitruunaposset

3 dl kermaa

1 dl sokeria

1 sitruunan mehu

Keitä kermaa ja sokeria 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Siirrä pois liedeltä ja kaada sitruunan mehu sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada massa heti laseihin hyytymään ja jäähdytä.

Mehustettuja marjoja

Tuoreita marjoja (mansikka, mustikka, vadelma)

mehustusliemi:

1 dl vettä

1 dl hillosokeria

1 tähtianis

1 pala sitruunan kuorta

1 siivu inkivääriä

Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Anna maustua noin 15 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi vadelmien päälle ja sekoita hyvin varovasti. Laita kylmään mehustumaan.