Alttoviulistit pääsevät sittenkin kilpailemaan

Suomen alttoviuluseura joutui siirtämään viime vuodelle suunniteltua alttoviulukilpailua, koska seura ei saanut tuolloin kerättyä kilpailun tarvitsemaa rahoitusta. Ensimmäisen kerran 1990-luvulla järjestetyn alttoviulukilpailun tulevaisuus oli puuttuvan rahoituksen takia vaakalaudalla. Alttoviuluseura on päättänyt nyt kuitenkin järjestää kilpailun, vaikka osa rahoituksesta puuttuu edelleen.

kulttuuri
Kuvassa alttoviulu Stradivarius Archinto vuodelta 1696.
Kuvassa alttoviulu Stradivarius Archinto vuodelta 1696.Andy Rain / EPA

Suomen alttoviuluseura on päättänyt ottaa taloudellisen riskin ja järjestää kilpailun alttoviulisteille marraskuussa 2012 Tampereella. Kilpailu on tarkoitettu nuorille, alle 30-vuotiaille alttoviulisteille.

Alttoviuluseura aloitti uuden apurahakierroksen järjestääkseen kilpailun suunniteltua ajankohtaa vuoden myöhemmin. Toisella hakukierroksella seura sai jo ensimmäistä kierrosta enemmän apurahoja. Silti kilpailun kustannusarviosta puuttuu edelleen noin 25 000 euroa.

Alttoviuluseuran puheenjohtajan Max Savikankaan mukaan seuran hallitus luottaa siihen, että vielä käsittelyssä olevat apurahahakemukset täyttävät rahoitusvajeen.

Savikankaan mukaan kilpailun järjestäminen on tärkeää alttoviulisteille, sillä kilpailuohjelman valmistaminen antaa eväät myös vaativiin orkestereiden koesoittoihin.

- Kilpailemisen on tarkoitus nostaa alttoviulistien tasoa ja antaa mahdollisuus valmistaa ja esittää orkestereiden koesoitoissakin vaadittavaa ohjelmistoa, Savikangas kertoo.

Lähteet: YLE Uutiset / Irmeli Kangaspunta