Peter von Bagh laajasti esillä Rotterdamissa

Peter von Bahgin elokuvatuotanto on laajasti esillä Rotterdamin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Viikon kuluttua alkavilla festareilla esitetään von Baghin tuotannolle omistettu 16 elokuvan retrospektiivi. Festivaalilla nähdään ensimmäistä kertaa näin kattava suomalaisen elokuvan sarja.

kulttuuri
Peter von Bagh
Peter von BaghJyrki Valkama / Yle

Rotterdamin kansainvälinen elokuvafestivaali esittää 25.1-5.2.2012 sarjan The Finland Inside, joka on Peter von Baghin tuotannolle omistettu 16 elokuvan retrospektiivi. Festivaalilla nähdään ensimmäistä kertaa näin kattava suomalaisen elokuvan sarja. Samalla se on laajin suomalaista, pitkälti television ehdoilla syntynyttä tuotantoa esittelevä kokonaisuus.

Suuri osa sarjan elokuvista nähdään ensi kertaa Suomen ulkopuolella. Kansainvälinen kiinnostus Peter von Baghin elokuvia kohtaan alkoi viritä, kun yhdysvaltalainen kriitikko Jonathan Rosenbaum oli valinnut Helsinki, ikuisesti –elokuvan 2000-luvun kymmenen parhaan elokuvan listalle.

Sarjassa on kiinnitetty huomiota Suomen historian avainvuosiin 1939, 1944 ja 1952 sekä ikonisiin hahmoihin kuten Paavo Nurmi, Mika Waltari ja Olavi Virta.

Rotterdamin elokuvafestivaalit ovat suureln luokan kulttuuritapahtuma, elokuvia oli yli sadasta maasta. Festivaali pidetään nyt 41. kerran.

Lähteet: YLE Uutiset