Hyppää sisältöön

Ennätysvoitto netin peliautomaatista - 6,9 miljoonaa euroa

Perinteisiä peliautomaatteja vastaava Paf.com-sivuston peli toi Helsingissä asuvalle miehelle Suomen kaikkien aikojen suurimman verkon peliautomaattivoiton. Lähes 7 miljoonan euron potti on samalla toiseksi suurin nettipelivoitto maailmassa.

Ahvenanmaalaisen peliyhtiö Pafin verkkosivujen peliautomaatti toi Helsingissä asuvalle kolmikymppiselle miehelle 6,9 miljoonan euron voiton kahden euron panoksella.

Verkon peliautomaatti vastaa Ruotsin-laivoilta tai marketeista tuttuja hedelmä- ja muita pelejä. Nappeja vain "painetaan" tietokoneella.

Pafin PR-johtaja Anders Sims sanoo YLE Uutisille, että nettipeleissä panokset ovat usein pieniä, kymmenistä senteistä suunnilleen kymmeneen euroon yhtä peliä kohti.

Nyt tullut voitto on Suomen muhkein ja toiseksi suurin koko maailmassa. Anders Sims kertoo, että maailman toistaiseksi suurin nettipelivoitto oli vuoden 2011 syyskuussa saavutettu 11 miljoonan euron saalis. Se tuli Maltalle rekisteröidyn Betsson-sivuston pelistä.

Äkkiseltään maailman isoimman nettipelipotin kotimaaksi voisi luulla Yhdysvaltoja, mutta Anders Sims sanoo, että nettipelimaailmassa uhkapelin mekkana pidetty maa ei ole niin suuri tekijä kuin se on perinteisten peliautomaattien käytössä.