1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ruotsin Juholt säilytti paikkansa

Ruotsin sosiaalidemokraattien johtaja Håkan Juholt säilyttää paikkansa. Kolme Ruotsin sosiaalidemokraattien piirijärjestöä vaati Juholtin eroa ja asiaa puitiin puolueen päättävässä elimessä, toimeenpanevassa neuvostossa.

Ulkomaat
Håkan Juholt
Håkan JuholtAnderes Wiklund / EPA

- Hän (Juholt) jatkaa puolueen johdossa, kertoi puoluesihteeri Carin Jämtin kaksipäiväisen kokouksen jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Juholt ei osallistunut tiedotustilaisuuteen, vaan oli Jämtinin mukaan palannut kotiinsa Oskarshamniin.

- Olemme käyneet pitkän keskustelun politiikasta ja myös johtajuudesta. Keskusteluja on tarkoitus jatkaa myöhemmin, Jämtin jatkoi.

Ruotsin sosiaalidemokraattisella puolueella on kaikkiaan 26 piirijärjestöä. Niistä Örebro ja Västmanland olivat avoimesti ilmoittaneet vaativansa Juholtin välitöntä eroa.

Ruotsin Radion Ekot-toimitus oli lisäksi saanut selville, että myös Södermanlandin piiri oli lähettänyt vastaavan vaatimuksen suoraan toimeenpanevalle neuvostolle.

- Emme luota Håkan Juholtiin, emmekä usko, että hän voisi jatkaa puolueemme puheenjohtajana. Tästä on täysi yksimielisyys, sanoo Södermanlandin piirin varapuheenjohtaja, valtiopäivien jäsen Pia Nilsson.

Eräät piirit kuitenkin tukivat Juholtia järkähtämättä.

Vajaan vuoden puheenjohtajana toiminut Juholt on ollut kaiken aikaa lehtien otsikoissa. Häntä on epäilty kulukorvausten huijaamisesta sekä valehtelemisesta oman puolueen johdolle.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi