Pisuaarien piristysruiske - virtsasuihkulla pelattava videopeli

Japanilainen pelivalmistaja Sega on kehittänyt uudenlaisen pelin, joka sopii pelattavaksi vain miesten vessoissa. Toylet-nimen saaneessa pelissä kilpaillaan virtsasuihkun voimalla ja äänekkyydellä.

viihde
Kuva japanilaisesta wc-pelistä

Toylet-pelillä varustetuissa urinaaleissa on virtsasuihkun voimakkuutta ja ääntä mittaavat sensorit sekä silmien tasalle asennettu digitaalinäyttö.

Pelejä on viisi erilaista. "Splashing battle"-versiossa ("lorinasota") mittaa otetaan edellisestä kävijästä virtsasuihkun voiman perusteella. "Manneken Pis"-versiossa kilpaillaan äänekkyydessä.

"Violent wind warning"-pelissä ("tuulivaroitus") yritetään saada aikaan voimakas suihku, mikä vastaa näytöllä kovaa tuulta, joka taas puhaltaa pois piirroshahmo-tytön hameen. Myös tietokilpailuversio löytyy.

Suunnittelijat olivat saaneet idean peliin poikamaisella tavalla, toteamalla, että miehillä oli itse asiassa peliohjaimet valmiina. Niitä voisi hyödyntää pelissä, kertoo pääkehittäjä Hirotaka Machida.

Kehittäjät arvelivat pelin olevan suosittu nuorison keskuudessa, mutta suunnittelijöiden hämmästykseksi eniten pelistä innostuivat iäkkäämmät miehet.

Japanissa jo yksi pubiketju on varustanut miesten vessansa Toyleteilla. Niin pubien käyttäjät kuin henkilökuntakin kehuvat, että laitteet parantavat vessojen siisteyttä. Peli nimittäin keskeytyy, jos suihku menee liikaa sivuun maalista.

Tuotteen maailmanlaajuinen markkinointi alkaa myöhemmin tänä vuonna.

Lähteet: Reuters, AFP