Nettihitin tehnyt Robin: "Jo turvaistuimessa lauleskelin Scorpionseja"

Turkulainen teinipoppari Robin Packalen on noussut valtavaksi nettihitiksi viikon aikana. Maanantaina julkaistu video on kerännyt viidessä päivässä kaksi miljoonaa latausta. Robin antoi Ylelle ensimmäisen hittimenestyksen jälkeisen TV-haastattelunsa.

kulttuuri
Robin Packalen

Robin Packalenin videota Frontside Ollie on klikattu maanantain jälkeen kaksi miljoonaa kertaa. Nettihittimenestys on vailla vertaa: vuorokaudessa kappale nousi muun muassa Suomen iTunesin ostetuimmaksi kappaleeksi.

- On se niin nopee, etten mä muista tollaista samanlaista nähneeni, sanoo YleX:n musiikki- ja internetpäällikkö Tomi Saarinen.

- On meillä tässä viimesen vuoden aikana ollu tällasia tosi nopeasti katsojia ja kuuntelijoita keränneitä juttuja internetissä, Petri Nygårdit ja Jare ja VilleGalle, SMC Hoodratsit ja tän tyyliset jutut mutta en mä kyllä muista, että ne olis ollu ihan näin nopeita, jatkaa Saarinen.

Robin on laulanut pikkulapsesta saakka

Vaikka Robin on vasta 13-vuotias, on hän laulanut jo vuosia. Kolme vuotta sitten hän voitti lasten ja nuorten valtakunnallisen laulukilpailun ja edusti seuraavana vuonna Suomea kansainvälisessä laulukilpailussa.

- Oon tykänny laulaa jo ihan pienestä asti, jo turvaistuimessa laulelin Scorspionsien Lonely Nights -kappaletta. Oon pari vuotta käynyt musiikkiopistolla soittamassa pianoa ja big bandissäkin olen laulanut ja rämpytelly kitaraa silloin kun silt tuntuu, sanoo Robin Packalen Ylelle antamassaan ensimmäisessä tv-haastattelussa menestyksen jälkeen.

Jättisuosio ei yllättänyt laulajaa, koska levyä on tehty jo vuosi. Yksityisasioista ei puhuta haastattelussa ja kysymykset hyväksytetään vanhemmilla.

- Ei suosio ole ahdistanut, se on vaan vähän outoa, kun kaikki seuraa ja katseet seuraa. Kun ei siihen kiinnitä huomiota niin ei se haittaa yhtään, sanoo Packalen.

Robin haluaa laulaa rokahtavaa poppia. Uudella levyllä ei ole omia kappaleita, mutta tämä saattaa muuttua tulevaisuudessa.

- No on sitä kaverin kanssa jotain väsätty, paljastaa laulaja.

Nettihitti koostuu tunteista, esittäjästä ja kappaleesta

Suosion takana on hyvä popkappaleen ainekset.

- Varmaan tämmönen klassinen viha rakkaus reaktio selittää tätä osittain, että ilmiö jakoi mielipiteet aika nopeasti, toiset rakasti, toiset vihasi, sanoo YleX:n musiikki- ja internetpäälikkö Tomi Saarinen.

Robin Packalenia on kutsuttu jo kanadalaisen laulajan Justin Bieberin mukaan Suomen Justin Bieberiksi. Robin laulaa kuitenkin suomeksi, mikä voi olla yksi onnistuneen korvamadon aineksista.

- Se, että ylipäätään suomen kielellä joku 13-vuotias tekee tällasen kappaleen, niin se kerää viimeistään suomalaisten mielenkiinnon, selittää Saarinen.

Takana on levy-yhtiö, mutta nettihitin onnistuminen ei riipu resursseista, sanoo Saarinen

- Mä en usko että tässä on kyse nyt siitä, että taustalla olis ollu jotenkin poikkeuksellisen iso koneisto, täs on ollu ihan samanlainen koneisto kuin kaikissa muissakin projekteissa Suomessa. Tää kappale, se esittäjä ja se kokonaisuus kun on laskettu yhteen niin niistä on vaan tullu tällanen ilmiö.

Lähteet: YLE Uutiset / Satu Nurmio