Haverilaivan kokki: Kapteeni tilasi illallisen turman jälkeen

Italian haverilaivan kapteeni tilasi illallisen vielä karilleajon jälkeen, sanoo Costa Concordian filippiiniläiskokki. Kokki Rogelio Barista sanoi filippiiniläisen televisiokanavan GMA:n haastattelussa, että kapteeni tilasi illallisen itselleen ja naisseuralaiselleen.

Ulkomaat
Francesco Schettino
Francesco SchettinoEnzo Russo / EPA

Baristan mukaan kapteeni Francesco Schettino, 55, tilasi illallisen noin puoli yhdentoista aikaan, kun laiva oli viranomaisten mukaan iskeytynyt kiviin noin 21.40.

- Ihmettelimme, mitä oikein on meneillään. Siihen aikaan tunsimme jo, että jotain oli vialla. Keittiön tavarat putoilivat hyllyiltä ja tajusimme, että tilanne oli vakava, Barista sanoi haastattelussa.

- Ihmettelin, mitä kapteeni oikein aikoo, miksi hän on yhä siellä, jatkoi Barista, joka on työskennellyt risteilijöillä 12 vuotta.

Tiedotusvälineiden mukaan kapteenin seurassa oli 25-vuotias vaaleaverikkö, joka on tunnistettu moldovalaiseksi ballerinaksi. Nainen itse sanoo haastatteluissa tulleensa komentosillalle auttamaan venäjänkielisissä käännöksissä.

Laivan pappi, isä Raffaele Malena puolestaan kertoi, kuinka kapteeni oli "itkenyt kuin vauva". Ranskalaislehti Famille Chretienne haastatteli Malenaa, joka sanoo olleensa viimeinen laivasta lähtenyt varhain lauantaina.

- Noin 02.30 puhuin kapteenin kanssa. Hän halasi minua ja itki kuin vauva varttitunnin ajan, Malena sanoi.

Lähteet: YLE Uutiset, AFP