Niinistön vaalivalvojaisiin kerätään vielä kierroksia

Kokoomusväki on kokoontunut presidenttiehdokkaansa Sauli Niinistön vaalivalvojaisiin Hotelli Presidenttiin Helsingissä. Ensimmäisenä saliin kiirehti vanhempaa väkeä, tummiin pukeutuneita kokoomusaktiiveja.

vaalit

Kampanjaväki jakoi vieraille hämärässä hehkuvia valotikkuja, joita vispaamalla Sauli Niinistöä oli tarkoitus tervehtiä. Tunnelmaa luotiin soittamalla Cheekin Jippikayjei ja Maroonin Move Like Jagger -hittejä lähes tauotta.

Tilaisuuteen saapuessaan Sauli Niinistö kertoi, että perusjännitystä on ilmassa eivätkä päiväunet oikein ole tänään onnistuneet.

- Odotukset ovat sellaiset, että kun tulos menisi kyselyiden puoliväliin, niin hyvä on, kommentoi Niinistö kysymystä odottamastaan vaalimenestyksestä.

Vaalivalvojaisia on vieraiden joukossa viettämässä Niinistön vanha kaveri Kari Häkämies. Hän ei ennakoi äänimääriä:

- Media on luonut tästä vaalista vastakkainasettelun Haavisto ja Niinistön välille,

- Täytyy muistaa, että kukaan ehdokas ei ole ensimmäisellä kierroksella saanut yli 30 prosenttia äänistä, jollei ole ollut tasavallan presidentti. Ahtisaarikin sai ensimmäisellä kierroksella aikoinaan vain 25 prosenttia, Häkämies muistuttaa.

Valvojaisiin on ehtinyt myös leiriä vaihtanut kristillisten veteraani Bjarne Kallis.

- Olin yllyttämässä Niinistöä asettumaan ehdolle. Minusta kristillisten olisi pitänyt asettua Niinistön taakse, Kallis sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset