1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaalit

Vihreiden vaalivalvojaisissa repesi riemu

Vihreiden vaalivalvojaisissa Tavastialla repesi riemu ja korkattiin shampanjaa, kun Ylen ennuste julkaistiin. Sen mukaan Pekka Haavisto ja Paavo Väyrynen ovat lähes tasoissa kisaamassa toisesta sijasta. Haavisto itse ennakoi, että tulos ratkeaa vasta, kun kaikki äänet on laskettu.

vaalit
Pekka Haaviston puoliso  Antonio Flores iloitsi vihreiden vaalivalvojaisissa Tavastia-klubilla sunnuntaina.
Pekka Haaviston puoliso Nexar Antonio Flores iloitsi vihreiden vaalivalvojaisissa Tavastia-klubilla sunnuntaina.YLE

Jo ennakkoäänien jälkeen vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi, että Pekka Haaviston tuloksesta voi olla ylpeä ja että tulos näyttää hyvältä.

Haavisto itse sanoi, ettei vielä ole aika tuulettaa. Hän ennakoi, että tulos ratkeaa vasta, kun kaikki äänet on laskettu.

Haavisto sanoi olevansa tyytyväinen tekemäänsä kampanjaan.

-Mitään ei jäänyt tekemättä, hän sanoi.

"Kysymys jonkinlaisesta ilmiöstä"

Haaviston mukaan hänen kannatuksessaan on kysymys jonkinlaisesta ilmiöstä, koska hänen taakseen on asettunut myös paljon muita kuin vihreiden kannattajia.

Haavisto uskoo, että häntä ovat äänestäneet myös osittain samat ihmiset, jotka äänestivät perussuomalaisia viime kevään eduskuntavaaleissa.

-Tämä on sellainen jännä ilmiö, jota varmaan dosentit tutkivat myöhemmin, hän sanoi.

Haavisto uskoo, että presidentinvaalien toisesta kierroksesta tulee äärimmäisen jännittävä ja hyvin tasainen.

Nexar Antonio Flores: "Tuntuu ylpeältä"

Haaviston puoliso Nexar Antonio Flores sanoi, että hänestä tuntuu ylpeältä ja fiilis on mahtava.

Hän sanoi, ettei voinut osallistua työnsä vuoksi puolisonsa kampanjointiin niin paljon kuin olisi halunnut. Jos Haavisto pääsee toiselle kierrokselle, hän aikoo osallistua kampanjointiin enemmän.

-Joo, tottakai!

Flores sanoo haluavansa jatkaa työtään kampaajana myös siinä tapauksessa, että hänen puolisonsa valittaisiin presidentiksi.

Kannattajat iloitsevat

Haaviston kampanjassa näkyvästi mukana ollut muusikko Anssi Kela totesi, että suupielet Tavastialla ovat kaartuneet illan edetessä yhä korkeammalle. Kela perusteli lähtöään mukaan Haaviston kampanjaan sillä, että "jotain tarttis tehdä". Kela on kampanjoinut Haaviston puolesta aktiivisesti etenkin sosiaalisessa mediassa.

Myös sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla on yksi Haaviston tukijoista.

- Näin itse Haaviston kampanjoimassa lumimyrksyssä Nastolan torilla. Haavisto jaksoi hymyillä koko ajan. Silloin vakuutuin, että tuo mies pärjää maailmallakin, Jarla hauskutti yleisöä.

Samoin Haaviston menestystä suitsutti entinen kansanedustaja Rosa Meriläinen.

- Pekalle ei ole tarvinnut rakentaa imagoa, hänellä oli oma imago jo ennestään. Näissä vaaleissa ei ole kyse puoluekannasta, vaan siitä, että olemme tekemässä kansainvälistä rauhantekijää, hän sanoi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi