Niinistön vaaliväki ei riehaannu

Niinistön valvojaiset hotelli Presidentissä ovat vetäneet paikalle kohtuullisesti väkeä. Salissa mahtui vielä illan edetessäkin liikkumaan.

vaalit

Valvojaisissa on paljon pitkän linjan kokoomuslaisia, kokoomuksen kansanedustajia ja kampanjan tekijöitä. Illan puolivälissä kello 22 vasta Aira Samulin tanssi yhtyeen tahdissa, muut näyttivät odottelevan Niinistöä takaisin valvojaisiin.

- Luulin, että olisi enemmän huumaa. Että olisi tyyppejä hengaamassa, keräämässä irtopisteitä. Ihme, että täällä on näin vähän väkeä, sanoo helsinkiläinen Lauri Lahti.

Lahti ei ole puolueaktiivi. Hän halusi nähdä Niinistön, ennen kuin tästä tulee presidentti.

- Tää on tilaisuus kurkata vallan kulisseihin. Sitten, kun presidentti on valittu, asetelma muuttuu, Lahti analysoi.

- Ehkä ihmisillä ei ole sellaista kulttuuria, että mentäisiin vaalivalvojaisiin, sanoo kampanjaan nimensä antanut purjehtija Sari Multala.

Multala on löytänyt salista tuttuja urheilijoita.

- Nyt on rennompaa kuin viime kampanjassa, koska läpimeno näyttää varmalta, sanoo ulkomailla asuva entinen formulakuski Mika Salo.

Jalkapalloilija Aki Riihilahti ajelehtii salissa, positiivisella mielellä.

- Nyt yritetään vaan valita paras pressa, jolla on hyvät teot ja arvot. Ei tämä ole kampanja ketään vastaan, tämä on vain oman ehdokkaan puolesta, Riihilahti sanoo.

Tv-ruudun lähellä tuloksen kehittymistä seuraa kampanjan rahoittamisesta vastaava Harry Harkimo. Hän ei suostu arvioimaan tulosta poliittiselta kannalta, eikä muutenkaan. Nyt pitää kääriä rahat seuraavalle kierrokselle:

- Me katsotaan sitä sitten huomenna, Harkimo sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset