1. yle.fi
  2. Uutiset

Grillattua häränmarmorifileetä ja valkosipulimajoneesia

Olli Takanen aloittaa Voita & Sokeria kokkina grillaamalla parilalla härän marmorifileetä vihannesten kera. Kyytipojaksi valmistetaan valkosipulimajoneesia. Tämä ruoka ei Ollin mielestä vaadi kaverikseen esimerkiksi perunaa vaan on hyvää sellaisenaan.

Voita & Sokeria
Grillattua häränmarmorifileetä ja valkosipulimajoneesia
Grillattua häränmarmorifileetä ja valkosipulimajoneesiaProcam / YLE

Häränfilee

n. 180 g /hlö marmorifileetä

öljyä

suolaa, pippuria

Puhdista marmorifilee leikkaamalla kalvot varovasti pois terävällä veitsellä. Leikkaa filee 180 g paloiksi. Öljyä jokainen filee kauttaaltaan. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Grillaa pihvejä kuumalla grillipannulla tai grillissä niin, että ne ovat saaneet kauniin värin. Pihvejä ei kuitenkaan ole tarkoitus tässä vaiheessa vielä kypsentää loppuun asti. Kun kaikki pihvit on grillattu loppukypsennä niitä 160 asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia riippuen pihvin paksuudesta. Sisälämpö medium kypsyisellä pihvillä pitäisi olla 52 astetta. Siirrä pihvit vetäytymään folion alle. ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Grillatut vihannekset

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1 kesäkurpitsa

1 munakoiso

½ dl öljyä

1 valkosipulin kynsi

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita öljyn kanssa. Pyörittele kasvikset valkosipuliöljyssä ja grillaa kauttaaltaan. Lisää lopuksi muutama tippa sitruunanmehua ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Valkosipulimajoneesi

4 keltuaista

4 rkl sinappia

4 rlk valkoviinietikkaa

2 dl öljyä

suolaa, sokeria, mustapippuria, sitruunanmehua

Yhdistä öljyä lukuun ottamatta kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada öljy ohuena nauhana seokseen kokoajan voimakkaasti vatkaten. Kun kaikki öljy on lisätty, tarkista maku ja mausta tarvittaessa.

2 kpl valkosipulinkynttä kuorittuna

2 dl majoneesiä

suolaa, sokeria, mustapippuria

Hienonna valkosipulin kynnet hienoksi ja sekoita majoneesiin. Mausta tarvittaessa suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Lähteet: Ohje: Olli Takanen

Lue seuraavaksi